В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО ЧАВДАР Откриха нови придобивки в Деня на българската просвета и култура

  • 0
  • 91 преглеждания

На 24 май в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар се състоя тържествена програма, посветена деня на славянската писменост, българската просвета и култура. В двора на учебното заведение имаше множество деца, родители, общински съветници, бивши учители, жители на общината. Сред официалните гости бяха кметът на Община Чавдар г-н Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, Росица Иванов – началник на Регионално управление на образованието в Софийска област, Даниела Теофанова – директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ в „Геотехмин” ООД, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс на „Елаците-Мед“ АД – Мирково, Тодор Иванов – ръководител на отдел „Комуникации“ в дружеството, Надя Кантарева-Барух – директор на вестник „АзБуки“, национално издание за образование и наука, Ина Ананиева – председател на Спортен клуб „Левски – Илияна“ и треньор на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика, Захари Бабуров – управител на фирма „Симстрой 2000”, почетният гражданин Пенчо Геров и други.

Празникът започна с посрещане на училищното знаме. Приветствия за хубавия български празник, поднесоха Мария Дурчева – директор на училището и Величка Велкова – директор на Детска градина „Щастливо детство”. Поздравления към учителите, учениците и всички присъстващи отправи и Росица Иванова. Поздравителни адреси до ръководството на учебното заведение са изпратени още от изпълнителните директори на „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, и „Геотехмин” ООД.

В богатата литературно-музикална програма се включиха възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство”, групите на спортни танци, учениците от първи до седми клас. Те изпълниха химна на Кирил и Методий, песни и стихотворения, посветени на празника.

Денят на българската просвета и книжовност беше повод ръководството и учителите да споделят с всички новата визия на учебното заведение. Официално беше открит новоизграденият физкултурен салон, построен със средства от Програмата за развитие на селските райони. По благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, е обновено фоайе, оборудвани са кабинет за приобщаващо образование и компютърната зала, снабдена с модерни компютри и съпътстващи ги устройства.

Приветствие отправи кметът Григор Даулов. Той отбеляза, че 24 май е един от най-големите и важни за обществото ни български празник. Г-н Даулов благодари за съдействието и оказаната подкрепа на четирите дружества „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геострой“, „Геотрейдинг“. Признание той поднесе и към „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, които имат участие за построяването на спортното съоръжение. „Още веднъж показахме успешно, че община и бизнес могат много добре да работят заедно!“, каза г-н кметът.

Трикольорната лента за откриването на компютърния кабинет и останалите обекти по Програмата „Българските добродетели“ прерязаха Даниела Теофанова, Григор Даулов, Стойно Стойнов и Мария Дурчева. На новия физкултурен салон това сториха кметът г-н Даулов, Мария Дурчева, Росица Иванов, Ина Ананиева и Захари Бабуров.

Празникът продължи с двубои по баскетбол между два отбора ученици, които демонстрираха функционалността на новото спортно съоръжение. Гостите имаха възможността да разгледат направените подобрения и новите кабинети по приобщаващо образование. С тях ги започна кметът Григор Даулов. Благослов за новите придобивки отправи отец хаджи Недко Бръмбаров, който освети спортната зала.

Слънце и много цветя на 24 май в Копривщица
Prev Post Слънце и много цветя на 24 май в Копривщица
В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ЗЛАТИЦА“  Осемнадесет зрелостници посадиха елхово дърво
Next Post В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ЗЛАТИЦА“ Осемнадесет зрелостници посадиха елхово дърво
Related Posts

Leave a Comment: