СЛЕД ПОРЕДНА АВАРИЯ НА ВОДОПРОВОДА Лунен пейзаж по копривщенски улици

  • 0
  • 105 преглеждания

През миналата седмица авария пак остави копривщенци без питейна вода. През нощта на 25 срещу 26 ноември жителите на възрожденския град с тревога установяват, че сутринта нямат вода. Къде с усмивка, къде със солени „пожелания“ жителите на Копривщица направиха някак си сутрешния тоалет и  срещайки се по пътя за работа, се питаха един друг къде е сега аварията.

В началото на работния ден пред сградата на СУ „Любен Каравелов“ започнаха да копаят служителите на предприятието „В и К“ в града, което е към поделението в Пирдоп, за отстраняване на проблема, създал притесненията на хората. И след възстановяване на водоподаването още една улица дълго време ще стои разкопана, защото трябва д0а улегне почвата, за да се положи върху нея калдъръм.

Живеещи в иначе гордо наричания Град музей – Копривщица,  споделиха, че немалко от улиците му са заприличали на лунен пейзаж, вследствие на честите прокопавания за ремонт на тотално остарялата водопроводна и канализационна мрежа. Предстоят обаче зимни месеци, очаква се наскоро е да падане първият сняг за този сезон, та възстановяването на калдъръма ще почака до пролетта. А за трудностите, които ще имат през това време копривщенци, прескачайки ямите и пропаданията по уличните платна, никой не говори…

В ЗЛАТИЦА   Първа копка за парк „Дядовата ръкавичка“
Prev Post В ЗЛАТИЦА Първа копка за парк „Дядовата ръкавичка“
ФУТБОЛЕН КЛУБ „ОРЛИН“  Първенец за есенния сезон в Лига „Средногорие“
Next Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „ОРЛИН“ Първенец за есенния сезон в Лига „Средногорие“
Related Posts

Leave a Comment: