СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНА ПИРДОП Подновиха двадесет пешеходни пътеки

  • 0
  • 119 преглеждания

Както обяви кметът на община Пирдоп Ангел Геров по време на питанията на съветници на последната сесия на ОбС, освежаването на пътната маркировка сигнализация в общината в частта й за пешеходните пътеки, бе извършена от служителите на общинската администрация. Наемането на специализирана фирма за изпълнение на дейността, поради сравнително високата цена на услугата, общината не може да си позволи. Затова на 9 юни – петък, последният работен ден от седмицата, почти целият колектив на общинската администрация се зае извърши работата по подновяването на пешеходните пътеки, като бяха закупени само консумативите – бяла и червена боя, четки и валячета за боядисване.

Формирани на екипи от по няколко души и започвайки от пешеходните пътеки на пл. “Тодор Влайков” по улица “Цар Освободител”, работещите в общината, заедно с кмета г-н Герови  секретаря Николина Божкова, подновиха маркировката на двадесет пешеходни пътеки, като стигнаха до МБАЛ. Със шаблони бяха изписани и надписите “Погледни” със стрелки, каквито са новите изисквания за подобна пътна сигнализация. Задачата бе изпълнена съгласно промените, приети преди време от народните представители в Закона за движение по пътищата. За ограничаване движението по улицата, за да не се компрометира възстановяването на пешеходните пътеки, пътният трафик бе направляван от служители на Районното полицейско управление – Пирдоп.

Тази седмица дейността по възстановяването на пешеходните пътеки ще продължи по кръстовищата, пресичащи ул. “Цар Освободител” и на други места по картата на града, където това е необходимо. Общо над четиридесет пешеходни пътеки ще бъдат възстановени в началото на активния летен сезон. Преди първия учебен ден – 15 септември, те ще бъдат обновени за втори път през настоящата година, заявиха от общинската администрация.

ОБЩИНА ПИРДОП  Община Пирдоп кандидатства за ремонт на стадиона
Prev Post ОБЩИНА ПИРДОП Община Пирдоп кандидатства за ремонт на стадиона
ПРЕД ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Игри за най-малките от времето на баба и дядо
Next Post ПРЕД ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Игри за най-малките от времето на баба и дядо
Related Posts

Leave a Comment: