СРЕДНОГОРСКИ ЛОВЦИ С добра слука в отстрела на пернат дивеч

  • 0
  • 111 преглеждания

От 8 август е разрешен отстрелът на пернат дивеч за сезон 2020 / 2021 година. Стотици ловци в цялата страна откриха официално сезона. До  началото на октомври организираните почитатели на древния спорт могат да ловуват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, бекас и обикновена бекасина. Заради високите температури и опасността от горски пожари от Изпълнителната агенция по горите апелират ловците да спазват всички противопожарни указания, за да не възникват пожари.

Излети за отстрел на пернати може да се извършват само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, ръководителя на лова, номерата на ловните билети, членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешените за поразяване птици. Груповото и индивидуално ловуване се извършва в само събота, неделя и в дните на официални празници. При груповото ловуване и отстрелът на мигриращ дивеч се извършват само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето.

Задължително е спазването на установените норми. Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

Във връзка със зачестилите в последните години инциденти и наранявания на ловци Изпълнителна агенция по горите призовава за спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване, както и на противоепидемичви мерки във връзка с разпространението на коронавирусната инфекция.

„Птичият лов е съпроводен с много емоции, но изисква отговорност, дисциплина и морал. Колегите до вас, дивечът, оръжието, природата – всичко това изисква внимание и бърза преценка на ситуацията, за да започне ловът с радостно нетърпение и да завърши с всички участници в него. Нека бъдем организирани, единни и отговорни!“ – пожелава председателят на Съюз на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев на сайта на сдружението в Интернет.

Чавдарските ловци имаха добър излет в отминалите почивни дни, завръщайки се у дома с множество отстреляни пъдпъдъци.

В ПИРДОП  Подменят с нова изкуствената трева на терена в „Клетката“
Prev Post В ПИРДОП Подменят с нова изкуствената трева на терена в „Клетката“
ТИЙНЕЙДЖЪРКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА  Четвърта при жените на 1500 м. и 800 м. на националния шампионат
Next Post ТИЙНЕЙДЖЪРКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Четвърта при жените на 1500 м. и 800 м. на националния шампионат
Related Posts

Leave a Comment: