В ПИРДОП Подменят с нова изкуствената трева на терена в „Клетката“

  • 0
  • 91 преглеждания

В понеделник – 10 август, в гр. Пирдоп бе поставено начало на строителните дейности по подмяна на изкуственото тревно покритие, на седалките и извършване на ремонт на стълбите към трибуните, за което общината има спечелен проект с европейско финансиране пред Държавен фонд „Земеделие“. Общата стойност на работите, които ще бъдат изпълнени, е 97 114.72 лв., като от тях националното финансиране е 14 567.21 лв., останалите средства се предоставят от ЕС.

Представяне на проекта направи кметът Ангел Геров, а на събитието присъстваха пълномощникът на изпълнителя – Консорциум „Пирдоп Спорт“ Светлана Румеина, Боряна Митова от фирмата за строителен надзор „Модул Н“, представители на отбори, участващи в Лига „Средногорие“ по минифутбол и общински служители.

Кметът г-н Геров заяви, че допълнително ще бъдат извършено преместване на северната ограда на терена, познат сред почитателите на спорта в района като „Клетката“. Работата ще бъде изпълнена безвъзмездно за общината от фирма „Транс Билд“ на инж. Иван Велин. Също безвъзмездно Консорциум „Пирдоп Спорт“ ще дари разширяването на изкуственото тревно покритие. От своя страна Община Пирдоп е закупила нови 12 прожектора, за да се подобри осветеността на игрището и да бъде възможно провеждането на игри и състезания в тъмната част на денонощието.

Обектът ще бъде завършен до 31 август, но е възможно това да стане и по-рано, каза кметът Ангел Геров. Лига „Средногорие“ ще стартира на 13 септември, потвърдиха присъстващите на церемонията футболисти. Избрана е възможно най-добрата изкуствена тревна настилка, гарантира г-н Геров и пожела успех в работата на строителите, като плисна котле с вода за качественото и навреме завършване на обекта.

От името на отборите, участващи в местното мини футболно първенство благодарности към общинското ръководства изказа представителят на асоциацията, която организира лигата, Кристиян Христов. Той подчерта, че над 100 футболисти ползват „Клетката“ безплатно, а таксите за съдиите се поемат от общината. Целта на тази привилегия е привличане на децата младежите към спорта, увери кметът Ангел Геров. Присъстващите на събитието бяха почерпени за началото на обновлението на стадиона с питка и шарена сол, а всеки получи и по стръкче здраве.

ЗДРАВЕН ИНСПЕКТОР ДОБРИНКА ХАДЖИЕВА:  Спазването на противоепидемичните мерки е грижа за самите нас
Prev Post ЗДРАВЕН ИНСПЕКТОР ДОБРИНКА ХАДЖИЕВА: Спазването на противоепидемичните мерки е грижа за самите нас
СРЕДНОГОРСКИ ЛОВЦИ   С добра слука в отстрела на пернат дивеч
Next Post СРЕДНОГОРСКИ ЛОВЦИ С добра слука в отстрела на пернат дивеч
Related Posts

Leave a Comment: