СТЕФКА ГОРГОРОВА ОТ МИРКОВО Представи свои фотоси в изложба

  • 0
  • 125 преглеждания

На 14 декември във фоайето на Спортен комплекс „Мирковбеше открита    фотоизложба под надслов „Мирково през обектива. В нея са показани  авторски снимки на любитела фотограф и сътрудник на в. „Регион“ Стефка Горгорова и на Антоний Ханджийски от Издателска къща „Борина.  Двамата показват селото и неговите околности, пречупени през техния поглед и запечатани в паметта на дигиталния фотоапарат. Изложбата е част от празничния културен календар на Община Мирково, посветен на Коледа,  и е организирана от читалище „Културен подем 2020 и общината.

Секретарят на читалището Тодор Цачев съобщи, че идеята снимките да се поставят в спортния комплекс е с цел децата като дойдат да спортуват да ги разгледат и да разберат повече за историята и културата на Мирково. Стефка Горгорова представи изложбата, като обясни, че всички нейни снимки са заредени емоционално, защото онова, което показва, е отражение на нейния поглед и мироглед, и минава през сърцето и душата ѝ.

Г-жа Горгорова описа всяка една от снимките, показани в изложбата. Представени са красотите на Балкана, интересни скални и природни феномени, стар калдаръмен път, изгледи от реки и водопади, изгреви и залези. Забележителни са снимките от интериора на църквата „Свети Димитрий, параклиса „Свети Ррвноапостоли Константин и Елена, сградата на общината и училището и няколко историческите паметника в Мирково

На откриването присъстваха кметът на общината Цветанка Йотина, зам.- кметът Велко Лисев, председателят на ОбС Петър Грохчев, секретарят на общината Цвета Попова, жители и гости. Г-жа Йотина благодари на инициаторите на културната проява за положения труд и всеотдайност и пожела весели коледни и новогодишни празници на всички присъстващи. Тя подари няколко книги за обогатяване фонда на библиотеката на читалище „Културен подем 2020“.

Посетителите на изложбата имаха възможност да разгледат снимките и научат повече за историята и културата на Мирково. От настоятелството на читалището заявиха, че експозицията ще бъде обновявана периодично и тематично. Фотоизложбата допълва фоайето на комплекса, като създава у мирковчани и техните гости, чувство на уют, култура и стил, а фотографиите в ефектни дървени рамки създават усещането, че са картини, рисувани от художник.

В КОЛЕДНОТО СЕЛО НА БЪЛГАРИЯ В ОБЩИНА ЧАВДАР  Народни хора с клуб „Цоковци“ и забавен куиз с Ники Кънчев
Prev Post В КОЛЕДНОТО СЕЛО НА БЪЛГАРИЯ В ОБЩИНА ЧАВДАР Народни хора с клуб „Цоковци“ и забавен куиз с Ники Кънчев
„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“  Участва във форума „Среща на върха на силите“
Next Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Участва във форума „Среща на върха на силите“
Related Posts

Leave a Comment: