Сторени добрини преди Коледа

  • 0
  • 74 преглеждания

Преди светлите Коледни празници Община Копривщица и водещи фирми от Средногорието направиха дарения за социално слаби и хората с увреждания във възрожденския град. В началото на месец ноември  седемдесет и трима копривщенци получиха по един пакет хранителни продукти, а шестима – по два пакета. Общото тегло на дарените основни за всяко домакинство храни, е 22.710 кг. и съдържаха 16 вида продукти. Пакетите бяха раздадени от Общинския съвет на Българския червен кръст, по списък, изготвен от Агенция „Социално подпомагане“.

Дни преди Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, Община Копривщица дари пакети с хранителни продукти на 94 членове на Сдружение „Здравец – Общинска организация на инвалидите – Копривщица“, на стойност 10 лв. На 3 декември „Елаците-Мед“ АД направи дарение на брашно, ориз, боб и леща за членовете на Сдружението. Общинското звено Домашен социален патронаж получи помощ от 1100 кг. основни храни от компанията, с които ще бъде приготвян калоричен топъл обяд на ползващите тази услуга копривщенци. Компаниите от Група ГЕОТЕХМИН всяка година правят своя достоен жест на благотворителност за жителите на седемте общини от Средногорието. По повод 30-годишнината от основаването на „Геотехмин“ ООД, ръководството на организацията на хората с увреждания в Копривщица отправя поздравления по повод юбилея на своите приятели и управителя проф. дтн инж. Цоло Вутов.

В навечерието на светлите празници и „Аурубис България“ направи дарение от продукти за членуващите в Сдружение „Здравец –Копривщица“. За съпричастността и подкрепата в тези кризисни времена копривщенци отправят искрена благодарност към дарителите с пожелание за здраве, весели коледни празници и успешна 2021 година.

НАПРЕЖЕНИЕ В ЗЛАТИЦА
Prev Post НАПРЕЖЕНИЕ В ЗЛАТИЦА
В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО БУНОВО ЛОВЕЦЪТ ГЕОРГИ КЪНЧЕВ  Отстреля огромен вълк
Next Post В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО БУНОВО ЛОВЕЦЪТ ГЕОРГИ КЪНЧЕВ Отстреля огромен вълк
Related Posts

Leave a Comment: