СТОЯНКА БАЛОВА – КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ОТ 26 МИР:

  • 0
  • 78 преглеждания

Гласувайте с № 4 в интегралната бюлетина, преференциален № 105

Стоянка Балова от Златица е кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ за 26 МИР – Софийска област.

Таня, както я наричат приятелите й, се занимава с политика от 2007 г., когато става член на БСП в Златица. Работила е в редица местни и национални кампании, както на територията на Софийска област, така и на национално ниво.

Балова има завършени две магистърски степени – по „Биотехнологии“ от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ и „Политически мениджмънт“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Като естествено продължение на образованието й и съчетаване на двете специалности, през 2016 г. записва докторантура, в която професионално се занимава с изследване на политики за климата на европейско и българско ниво.

От пролетта на 2019 г. е доктор по философия, направление „Политически език и реторика“. А от края на същата година работи като главен асистент в Софийски университет. „За мен е изключително удоволствие да общувам със студентите и да ги уча да развиват своите комуникативни умения. Като важна мисия съм приела изграждането на умения за разпознаване на манипулацията и стимулиране на критичното мислене у студентите“, споделя гл. ас. Д-р Стоянка Балова. Именно затова и изучава със студентите си различни техники и ефекти в невербалната комуникация. „Считам, че всеки млад човек не трябва да приема „на сляпо“ всичко, което му се предлага като информация, а трябва да си съставя собствено мнение на база на различни аргументи“, обяснява тя.

От 2013 г. работи и в неправителствения сектор. В началото като координатор на европейски и национални проекти в Институт за социална интеграция, а по настоящем като негов изпълнителен директор.

Стоянка Балова определя 5 приоритета по които ще работи основно през следващите 4 години. На първо място поставя здравеопазването и въвеждането на регионален подход по отношение на болничните заведения. В общините на Софийска област, макар и намиращи се в близост до столицата, липсват квалифицирани здравни кадри, които да обслужват местното население. Освен това, болниците имат нужда от обновление и модернизация.

На следващо място определя образованието – равният достъп до качествено образование е повече от необходимост. Новите предизвикателства следствие на световната пандемия от COVID-19 изостриха нуждата от обновяване на материалната образователна база. Извънредното положение катализира процеса по въвеждането на новите технологии в обучението, именно затова трябва да се помисли и за промяна в учебните планове, насочени към нуждите на пазара на труда.

Третият приоритет е създаването на условия за връщане на младите хора в България. Над 2 милиона българи живеят и работят в чужбина, заради недобрите условия на труд и ниския стандарт на живот в страната. Тук трябва да се помисли за възможности зa лecнo пpeминaвaнe мeждy oтдeлни пpoфecии, бъpзa пpeĸвaлифиĸaция, oтгoвapянe нa ĸoлĸoтo ce мoжe пo-мaлĸo peгyлaции и дocтъп дo cъвpeмeнни фopми нa зaeтocт. Прилагане на мерки, ĸoитo щe пoзвoлят нa мecтния пaзap нa тpyдa дa пpeминe пo-дoбpe пpeз cлeдвaщaтa ĸpизa, нo и вepoятнo щe пpивлeĸaт oщe пoвeчe млaди пpoфecиoнaлиcти ĸъм Бългapия.

На следващо място се нарежда транспортът. Липсата на адекватен междуселищен транспорт е сред основните проблеми в Софийска област. Голяма част от междуселищни линии са губещи, но изпълняват социална функция, тъй като дават възможност за връзка на жителите на отдалечените райони с общинския център, връзка с лекар, достъп до образование и пр. Като мярка следва да се приложи увеличаване на държавните субсидии за междуселищния транспорт.

Петият приоритет е екология. Проблемът в Софийска област е по-скоро по отношение на водата - имаме остаряла „В и К“ инфраструктура, която възпрепятства достъпа до качествена питейна вода към населението. Тук трябва да се положат огромни усилия, като се търсят както европейски проекти, така и национални инструменти за финансиране.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Д-Р ЙОРДАН КОЛЕНЦОВ – КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЗА 26 МИР – СОФИЙСКА ОБЛАСТ
Prev Post Д-Р ЙОРДАН КОЛЕНЦОВ – КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ ОТ КОАЛИЦИЯ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ЗА 26 МИР – СОФИЙСКА ОБЛАСТ
ДОМАШНИЯТ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ В ЗЛАТИЦА  С модерно оборудване и ново обзавеждане
Next Post ДОМАШНИЯТ СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ В ЗЛАТИЦА С модерно оборудване и ново обзавеждане
Related Posts

Leave a Comment: