ТАЛАНТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО С успешно представяне на фестивала „С крилете на музиката“

  • 0
  • 119 преглеждания

На 16 и 17 март в Нов български университет в София се проведе Деветият музикален фестивал-конкурс „ С крилете на музиката“. Той е организиран от Съюза на музикалните и танцови дейци и дружество „Педагози – музиканти“, със съорганизатор Нов български университет и проф. д-р Милена Шушулова от департамент „Музика“.

Целта на фестивала-конкурс „С крилете на музиката“ е да поощри постиженията на учениците и преподавателите в музикално-инструменталното обучение на младите таланти, съобщи за в. „Регион“ управителят на „Феникс Мюзик“ Хриска Кожухарова. Центърът от няколко години провежда в гр. Пирдоп с подкрепата на „Аурубис България“ лятна музикална академия, а в читалище „Напредък“ има школа по пиано и китара.

Журито на „С крилете на музиката“ – доц. д-р Георги Петков – преподавател по китара в НБУ, Николай Шейтанов от Софийския университет и Благородна Танева – преподавател по цигулка в Софийското музикално училище, са оценявали изпълнителите.

Във фестивал-конкурса са се явили и две деца от класа по китара от Музикалната школа в гр. Пирдоп към Музикален център „Феникс мюзик“ – Божана Стоева от с. Антон и Димитрина Атанасова от Пирдоп.

Г-жа Кожухарова похвали своите възпитаници за представянето им на конкурса, подготвили се за изключително кратко време за своето участие в престижния фестивал за млади музикални таланти. Божана Стоева е била отличена с грамота и диплом за изпълненията си с изучавания инструмент. А Димитрина Атанасова е завоювала сребърен медал и също отличена с грамота.

В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - ПИРДОП
Prev Post В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - ПИРДОП
КАРАТЕКИТЕ НА КИБИ „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП
Next Post КАРАТЕКИТЕ НА КИБИ „ФРЕНДШИП“ – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: