ТАНЦЬОРИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО С пет златни купи от международния турнир в Скопие

  • 0
  • 96 преглеждания

На 27 октомври в град Скопие, Република Македония, се състоя тридесет и четвъртото издание на превърналия се в традиция Международен турнир по спортни танци „Скопие Оупън 2018“, научи вестник „Регион“ от председателя на Клуб за спортни танци „София Данс“ – София Иван Терзиев.

Организатори на проявата са Спортен танцов клуб „Ритъм плюс”, Спортната федерация по танци и Асоциацията на спортните федерации в Република Македония. Основен спонсор на проявата е Агенцията за младежта и спорта в югозападната ни съседка.

Участници „Скопие Оупън 2018”, имало от цял свят – представители на клубове по спортни танци от България, Македония, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и други. Сред множеството състезатели са били и момичета, и момчета от района на Средногорието, с треньор Стойчо Соколов, които се подготвят в редиците на Клуб за спортни танци „София Данс“ и „Средногорие Данс”. Сред тях бяха двойките Даниел Базов и Василена Марковска и Владислав Божилов и Станислава Василева от Пирдоп. Със солово изпълнение се е представила дванадесетгодишната Ивон Комитова от село Чавдар.

Турнирът е в две дисциплини – латиноамерикански и стандартни танци, всяка включваща Basic и Open-състезание. В отделните категории двойката Василена Марковска и Даниел Бозов са завоювали три първи и едно второ място, като са златни медалисти в двете състезания на стандартните танци, а на латината са първи на  Open  и втори на Basic. Владислав Божилов и Станислава Василева са завоювали едно първо на Basic, две втори места в стандартните танци на Open и едно четвърто място при латината на Basic.

Състезателите от двата клуба прибавиха от към своя актив общо пет златни купи. Ивон Комитова се е класирала на осмото място от осемнадесет участнички в нейната категория и дисциплина.

Участието на танцьорите от Средногорието и големия колектив на Клуб „София Данс“ е важно, защото спечелените отличия, носят  точки за световната ранглиста.

 

В СТОЛИЦАТА  Паметен знак напомня за генерал-лейтенант Стефан Паприков
Prev Post В СТОЛИЦАТА Паметен знак напомня за генерал-лейтенант Стефан Паприков
ПИРДОПЧАНИ  Посветиха паметна вечер на духовните си будители и борци за обединение на Отечеството
Next Post ПИРДОПЧАНИ Посветиха паметна вечер на духовните си будители и борци за обединение на Отечеството
Related Posts

Leave a Comment: