ТРИ ДНИ ВЕСЕЛИЕ В СЕЛО АНТОН За Деня на общината

  • 0
  • 100 преглеждания

На 6 май жителите и гостите на село Антон отбелязаха с много настроение Деня на общината. Въпреки преваляващия в началото дъжд, веселието бе в изобилие, а за него се погрижиха организаторите от общинската администрация и настоятелството на читалище „Христо Ботев“.

Тържествата започнаха с празничен Гергьовденски концерт на самодейците от читалището на 5 май. А малко след 10:30 часа в самия празник на Светеца, падащите от небето дъждовни капки престанаха и кметът инж. Стоян Гарчев даде начало на официалната програма. Той поздрави антончани, като честити Деня на общината на всички. И пожела този хубав народен и християнски празник да донесе на жителите й много вяра, оптимизъм и енергия, кураж и увереност, за да вървят напред и за бъдещето на община Антон, каза инж. Гарчев. Той увери хората, че общинското ръководство работи активно за благосъстоянието на с. Антон и в бъдеще то ще става все по-красиво. Кметът на общината отправи пожелания за здраве на антончани, техните гости и най-вече на именниците.

Поздравителни адреси до ръководството и жителите на общината бяха получени от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, Асоциацията на българските градове и региони, община Етрополе и др. А за да бъде възможна празничната програма в Деня на община Антон помогнаха спомоществователите „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Аурубис България“, „Ди Би Карго България“, „Автомагистрали“ – клон Златица, „СМС – С“ и доц. д-р Стефан Чобанов, „Олопласт Груп“ и Дамян Ненов, „МП – Металпласт“ и Иван Г. Иванов, Елена Лозанова, Соня Гарчева и много други.

Празничното веселие продължи с танците на самодейците от читалище „Христо Ботев“ с хореограф Събина Илиева, а концерт изнесе Христо Косашки – един от най-младите изпълнители на народни песни. По обяд ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров освети Гергьовския курбан, който приготви цял екип от майстори на вкусните гозби в двора на храм „Свети Пророк Илия“. По традиция в Деня на община Антон се разиграва и томбола. Мнозина си закупиха билети от нея, като събраните средства бяха предназначени за подпомагане дейности на колектива на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Голямата награда – агне, спечели Цетанка Додекова.

Тържествата за Деня на община Антон продължиха и на 7 май с провежданото вече четири години надиграване. Повече от 250 фолклористи от самодейни състави и колективи показаха майсторството си в изпълнението на български народни танци. Всички участници получиха по грамота и сувенири от община Антон.

ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ 2
Prev Post ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ 2
Сто и трима колоездачи изкачиха скоростно Златишкия проход
Next Post Сто и трима колоездачи изкачиха скоростно Златишкия проход
Related Posts

Leave a Comment: