Три юбилея в един спектакъл

  • 0
  • 126 преглеждания

Един от спектаклите, който се радва на особена популярност и интерес от жителите на гр. Пирдоп от програмата на Майските културни празници „Влайкови дни“, е концертът на възпитаниците на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“. Тази година той се проведе на 21 май и публиката в препълнената с родители, близки и обичащи най-малките артисти и изпълнители зала, възнаграждаваше с продължителни аплодисменти чаровните малчугани.

Тържеството на емоцията, таланта и духа на децата бе посветено на три юбилея – 45 години на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“, 30 години на филиал „Снежанка“ и 42 години на филиал „Невена Генчева“. Представен под мотото „Послание от детството“, водещите на спектакъла се обърнаха с уважение и благодарност към всички бивши и настоящи детски педагози, обучавали и възпитали поколения жители на Пирдоп и общината, включително родителите, а и немалко баби и дядовци на днешните малчугани, които се подготвят там.

Първи на сцената се представиха чудесните мажоретки на детската градина, които съвсем очаквано заредиха своите зрители в салона с въодушевление от композициите на децата. След тях тя се изпълни с вълшебства и приказни герои, като Червената шапчица, вълкът и бабата, ловецът, балерини и магьосници, добрата фея, които с драматизации, танци и изобилие от костюми показаха дарованията си. Уменията си те показаха и в спортните, и латинотанците със завладяващата „Ча-ча-ча“, както и с етюда на фона на познатата от близкото минало песен на Емил Димитров „Хубавата Джиджи“.

Впечатляваща бе и композицията с представяне на българското знаме с ефирни трицветни ленти. А финалът на „Послание от детството“ бе чудесен традиционен формат – наситен с фолклорни елементи и народни танци. Много такт, търпение и внимание се изискваше от детските педагози, с помощта на които изпълнителите няколко пъти смениха своите костюми – от тези на балерините, красивите цигански облекла, народни носии, характерни за различни етнографски области в страната.

Директорът на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ Дамянка Алипиева призова публиката към гордост от представянето децата – бъдещето на Община Пирдоп. Кметът Ангел Геров поздрави малките творци на спектакъла и техните ръководители. Той поднесе за благодарност към техния труд подарък, кошница с цветя, по една роза на педагозите и лакомства за всички малчугани, под бурната радост на всички тях и продължителните аплодисменти на зрителите.

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-ПАМЕТНИК „ТОДОР ВЛАЙКОВ“  Поднесе приятна изненада на своите родители и приятели
Prev Post НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-ПАМЕТНИК „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ Поднесе приятна изненада на своите родители и приятели
В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Започва текущ ремонт
Next Post В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Започва текущ ремонт
Related Posts

Leave a Comment: