НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-ПАМЕТНИК „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ Поднесе приятна изненада на своите родители и приятели

  • 0
  • 131 преглеждания

Пътуване във времето предложиха на своята публика от родители, близки и жители на Пирдоп възпитаниците на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ на 17 май в програмата на „Влайкови дни 2019“. Талантливите мажоретки и артисти на учебното заведение с впечатляваща продукция, драматизации, песни, танци и сполучливи диалози пренесоха зрителите от днешния ден назад в годините, когато английският език и мобилните телефони са били непознати за техните баби и дядовци като ученици.

Не липсваха и закачки с първокласници, за които букварът и читанката са нежелани книжки, но, както винаги става в такива ситуации, всичко си идва на мястото и приятелството между тях става основа за успех в овладяването на знанието. Учениците показаха, че и математиката е тяхна любима наука, и за радост на „баба“, могат да смятат отлично.

Чудесен финал на този емоционален и позитивен спектакъл бе стихотворението, което прочете учителката Димитрина Ганчовска. Автор на прекрасните стихове е друг педагог от учебното заведение – Светла Георгиева. Новият сценарий, в който пирдопските секвои първи посрещат гостите на Пирдоп, а щъркелите продължават да радват хората му, всъщност е толкова стар, колкото и самият град. И зареждат с надежда, дават на всички увереността, че тук децата, бъдещето на България, растат и се подготвят от отлични специалисти.

Кметът на общината Ангел Геров за великолепния празничен спектакъл поздрави малките изпълнители и техните ръководители, на които подари букети с цветя. А на директора на училището Евдокия Богданова и голям подарък за учебното заведение.

ЕЛИЦА ТОДОРОВА  С победа в турнира „Нови звезди“
Prev Post ЕЛИЦА ТОДОРОВА С победа в турнира „Нови звезди“
Три юбилея в един спектакъл
Next Post Три юбилея в един спектакъл
Related Posts

Leave a Comment: