ТУРНИРЪТ ЗА КУПАТА НА ГЕРБ С нов победител

  • 0
  • 98 преглеждания

От 1 до 4 октомври на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведе XXII-ят турнир по мини футбол за купата на общинската организация на партия ГЕРБ в града. В надпреварата участваха четиринадесет отбора, като този път записали се за турнира имаше тимове, освен от местните общини, и от Копривщица и Елин Пелин.

В първия ден се изигра предварителен двубой, в който един срещу друг застанаха „Акулите“ и съставът на „Ултрас ПГТХТ“ – Пирдоп, като срещата между тях завърши с разгромния резултат 18:1.

В следващите дни се изиграха останалите мачове, като по-впечатляващи резултати се постигнаха между ПГМЕ и ФК „Елин Пелин“ – 1: 12 и ФК „Миро“ срещу „Армейците“ – 6 : 3. В четвърфиналните двубои ФК „Пирдоп“ и „Акулите“, завършиха 6 : 0, а ФК „Миро“ и гостите от Елин Пелин приключиха срещата помежду си при резултат 1 : 2. ФК „Орлин“ победи „Мирково“ – ветерани с 6 : 5 след изпълнение на наказателни удари, а „Смяна А“ – Челопеч надделя над „Копривщица“ с 4 : 3, също след дузпи и равенство в редовното време.

Единият от полуфиналите противопостави на 4 октомври местните тимове „Орлин“ и „Пирдоп“, като символичните гости победиха с 4 : 2. В другия двубой „Елин Пелин“ се наложи със 7 : 0 над „Смяна А“. И така загубилите отбори се бориха за третото място, заслужено от „Орлин“, след победа с 9 : 2.

Финалът между „ФК „Пирдоп“ и ФК „Елин Пелин“, бе много оспорван и емоционален, като първи откриха резултата гостите, след добре изработен гол във вратата на Теодор Михов. Пирдопчани бързо изравниха, като при едно грубо нарушение пред вратата на „Елин Пелин“ съдията отсъди дузпа, която бе реализирана.

В средата на второто полувреме се получи и най-интересната ситуация, която прекрати срещата за повече от три минути. Вратарят на гостите хвърли топката от своето поле към вратата на ФК „Пирдоп“ и тя без да бъде докосната от някои от играчите влетя в мрежата на Теодор Михов. Първоначално реферът отсъди гол в полза на „Елин Пелин“, но последва бурен протест от страна на домакините и след продължителни консултации между играчите и съдията, попадението бе отменено. По трибуните коментираха, че при изпълнение с ръка, включително и при странично хвърляне, без докосване на топката от друг състезател и тя влезе в мрежата, гол няма.

Срещата завърши при резултат 1 : 1, а при изпълнението на наказателните удари гостите бяха по-добри и спечелиха двубоя с 4 : 3.

След финала бяха връчени наградите на ПП ГЕРБ – Пирдоп. Статуетка и парична награда за най-добър вратар спечели Момчил Пачев от „Елин Пелин“. Съотборникът му Станислав Иванов стана голмайстор на турнира с 9 отбелязани попадения. Малка купа и награда за третото място получи отборът на ФК „Орлин“, също купа и парична премия за второ място бе връчена на ФК „Пирдоп“. Най-голямата купа на ПП ГЕРБ - Пирдоп и паричната награда за първото място завоюваха представителите на гр. Елин Пелин.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   С първа награда за дарителство от Националното сдружение на общините в Република България
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ С първа награда за дарителство от Националното сдружение на общините в Република България
В „ЕЛАЦИТЕ МЕД“ АД  Четирима стажанти с постоянни трудови договори
Next Post В „ЕЛАЦИТЕ МЕД“ АД Четирима стажанти с постоянни трудови договори
Related Posts

Leave a Comment: