Цигански барон в Пирдоп

  • 0
  • 162 преглеждания

На 14 май в читалище „Напредък“ жители на Пирдоп и от съседни общини се насладиха на прекрасното изпълнение на артистите от Държавния музикален театър – София, които представиха оперетата „Цигански барон“.  Залата се изпълни с качествена музика и вълшебни гласове. С много чар и лиризъм изпълнителите разказаха невероятната история на Шандор Баринкай.

Това е втората по популярност оперета на Йохан Щраус след „Прилепът”. За въодушевената публика пяха солистите на Националния музикален театър – Марияна Арсентова (в ролята на Сафи), Пеньо Пирозов (Шандор Баринкай) Олга Динова (Чипра, майка на Сафи), Христо Сарафов (Коломан Жупан), Богомил Спиров (Отокар) и други.

Оперетата покорява с разнообразието на своята музика и приказен сюжет. В нея са вплетени виенски валсове и хусарски маршове, унгарски чардаш и цигански напеви. „Цигански барон” е разказ за любовта и съдбовната предопредленост. На ламтежа за богатство на аристократите е противопоставен животът на гордите и свободолюбиви цигани.

Режисьор на спектакъла е Юлия Маринова, диригент – постановчик е Игор Богданов, хормайстор – Людмил Горчев. Художник на сценографията и костюмите – Евгения Раева, хореограф – Катя Богданова. Зрителите се разделиха с артистите трудно, защото ги аплодираха дълго време и скандираха „Още, още!“. Общинското ръководство възнагради гостите за великолепния спектакъл с разкошна кошница с цветя.

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
Prev Post УЧЕНИЦИ ОТ СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Ученици излъчиха най-добрите на крос
Next Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Ученици излъчиха най-добрите на крос
Related Posts

Leave a Comment: