ЦВЕТЯ И ПОЗДРАВИ 7 АПРИЛ За медиците на първа линия

  • 0
  • 77 преглеждания

В тази изострена обстановка на несигурност, причинена от Ковид-19, все по-често си даваме сметка от това да сведем глави в знак на преклонение пред български медици, още повече, че те отбелязаха своя професионален празник на 7 април.

Всеки един от нас има в съзнанието си спомена за добрите дела поне на един български лекар и медицинска сестра. Защото, когато си в най-кризисно състояние един мил жест, едно човешко отношение стопля душата и дава малка искрица надежда.

Ден след професионалния им празник по обед в Здравния център на Копривщица заварвам в съвсем работна атмосфера двете лекарки, които се грижат за здравето на копривщенци. Д-р Кунка Младенова е на компютъра и работи върху оформяне на задължителните документи, които съпровождат всеки един преглед и издаване на болничен лист. Поднасям й от името на екипа на вестник „Регион“ пожеланията за здраве и благоденствие и саксия с уханен зюмбюл. От краткия ни разговор разбирам, че заболеваемостта в Копривщица, в сравнение с предходните седмици, е по-малка. Бързам да напусна кабинета, за да не карам пациентите да чакат.

В коридора на Здравния център, отново в разговор за карантиране, виждам д-р Лили Алексиева. С извинителна усмивка към пациента я поздравявам с отминалия наскоро рожден ден и с професионалния й и празник, поднасям и почитанията на екипа ни и синьото цвете. Дамите медици бяха удостоени с цветя, но ние отправяме думи на благодарност и пожелания за здраве и просперитет на д-р Стойчо Косев и на всеотдайния към здравето на копривщенци д-р Кирил Палавеев. Приемете нашите поздрави с преклонение, признание и пожелание за здраве!

КОЛЕКТИВЪТ НА ТП ДГС „ПИРДОП“  С грижа и отговорност за опазване на българските гори
Prev Post КОЛЕКТИВЪТ НА ТП ДГС „ПИРДОП“ С грижа и отговорност за опазване на българските гори
В СЕЛО АНТОН  Театрална школа проведе първо занимание
Next Post В СЕЛО АНТОН Театрална школа проведе първо занимание
Related Posts

Leave a Comment: