УЧАСТНИЦИ В ЛЯТНАТА КОМПЮТЪРНА АКАДЕМИЯ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“

  • 0
  • 98 преглеждания

Представиха проектите си пред родители

Първата група ученици, записали се в Лятната компютърна академия, организирана от „Аурубис България“, съвместно с Международен център IT Step“ – София, приключи заниманията си, и получиха своите сертификати за преминалото обучение.

На 9 юли бъдещите предприемачи представиха своите проекти пред родители и представители на отдел „Комуникации“ на компанията. Участниците в Лятната академия „Бизнесландия“ работиха, разделени на три екипа и получиха поздравления за идеите и разработките си от Драга Сапунджиева – Координатор „Социални проекти и информационно обслужване“ в дружеството. Г-жа Сапунджиева сподели, че те са работили много организирано, ентусиазирано и отговорно, което те доказват и с креативността на своите идеи и намерения за разработване на собствен бизнес след време. Благодарности тя отправи и към техните преподаватели, които водиха заниманията им през отминалите две седмици.

Първият екип – на Цанко, Светослав и Кристиян, представи проекта си „Зелена България“, в който насочват своя бизнес интерес към почистването на замърсени райони на страната от отпадъци, подлежащи на рециклиране. Насочили се към гр. Варна, тъй като научили, че това е един от най-проблемните региони в сферата на чистотата. Чрез графици и картини те показаха на присъстващите на финалното занимание на Лятната компютърна академия,         как ще развият идеята си в три варианта – оптимистичен, реалистичен и песимистичен, ако не успеят на първо време в начинанията си. Споделиха какви средства ще им са необходими като стартов капитал и кога ще започнат да печелят. Присъстващите се запознаха и с подготвения от екипа сайт на тяхната фирма, няколко варианта на визитна картичка и рекламна брошура.

Вторият екип – на Тереза и Тихомир, се бе насочил към  оползотворяването на стари вещи и затова създават своя фирма „Направи си сам“. Те също предложиха своята бизнес идея, плакат, сайт и визитна картичка. Имат добра свързаност с проектите на други участници в академията. А третият екип – на Зоя, Даниела, разказа за намерението си да основат Образователен център „Слънчево детство“ за деца от 3 до 6 години и ученици от първи до четвърти клас, в който да провеждат занимания с тях, открити уроци, спортни игри, туристически походи и изучаване на английски език. Техни партньори ще бъдат общините, МОН, Дом за деца без родители и други институции.

Всички бизнес проекти имаха маркетинг анализ, организационна и финансова част, което показва задълбочената работа на екипите, които ги бяха подготвили. Участниците в Лятна компютърна академия „Бизнесландиа“ на „Арубис България“, както и техните преподаватели, получиха подаръци от компанията. От началото на настоящата седмица започват заниманията с учениците от втората група, които ще води представителят на „IT Step“ Александра Стоянова.

АНДРЕЙ СИМОВ – ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ОБЩИНА АНТОН
Prev Post АНДРЕЙ СИМОВ – ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ПРЕДПРИЕМАЧ ОТ ОБЩИНА АНТОН
НАД ДВЕСТА КОЛОЕЗДАЧИ   Участваха във велотур на „Аурубис България“
Next Post НАД ДВЕСТА КОЛОЕЗДАЧИ Участваха във велотур на „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: