Ученик на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ завоюва второ място в уникално състезание

  • 0
  • 115 преглеждания

Миналата седмица Самуил Младенов, ученик от 12 „А“ клас на СУ Св. Паисий Хилендарски– Златица, спечели престижното второ място в международно състезание по английски език за ученици MultiТalent Quest. Това е едно уникално мултидисциплинарно състезание за ученици от 11-ти клас, които владеят английски език на високо ниво, имат отлична обща култура и завидни познания и способности в множество академични, креативни и спортни дисциплини.

Състезанието се провежда всяка година в Американския университет в Благоевград. През 2021 г. в него участваха повече от 600 ученици от цялата страна и чужбина. В оспорвана надпревара са премерили сили участници от всички наши съседни държави, от Грузия и Хаваите. Състезанието е било хибридно, като 60 от участниците са се явили на живо в оспорваното състезание, а останалите са били онлайн.  Журито е сформирало отбори от по четирима състезатели, избрани и комбинирани на случаен принцип.

След оспорвана надпревара в два кръга Самуил Младенов, който е от село Мирково, е завоювал второ място в категория Most Creative Video с креативно 2-минутно видео-CV. Той сподели задоволството си от своето представяне в наситеното с положителни емоции и адреналин състезание. За него то е било изключително предизвикателство, в което е трябвало да покаже познания и интереси в различни сфери – математика,  изкуство, спорт, а дискусиите са се водели само на английски език между участници от два отбора.

Освен математичната част, предизвикателство са били и дебатите. Друга отделна категория е било  решаването на социален проблем, като  участниците в него е трябвало да предложат решение и да обосноват пред журито как предложеното от тях решение ще помогне на обществото. В една от категориите участниците е трябвало да се представят чрез някакво изкуство. Самуил се е състезавал с интерпретация на поезията на Кевин Ян, американски поет от китайски произход, представена като театрална постановка.  Отборът на Самуил, съставен от трима българи и една грузинка,  е печелил шест награди. Един от участниците в отбора е заел първото място в цялото състезание, а Самуил е станал втори в категорията за креативно видео.

За всички участници представянето им в този форум е било незабравимо и несравнимо емоционално преживяване. От училището, в което Самуил е знаменосец, му пожелават след успешното завършване на средното образование през 2022 г., да представя достойно СУ Св. Паисий Хилендарски в престижния Американски университет. Плановете му са да остане и да учи в България, която той много обича, затова в момента се готви усилено за кандидатстване във висшето училище в Благоевград, където смята да продължи образованието си.

Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица
Prev Post Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица
Next Post На Еразъм стаж в Европа
Related Posts

Leave a Comment: