Ученици от Пирдоп на пленер в Троян

  • 0
  • 50 преглеждания

През миналата седмица учениците от СОУ „Сава Савов“ от гр. Пирдоп, които се обучават в паралелка с профил „Изкуства“, бяха на пленер в гр. Троян.

В този чудесен планински град на България младите художници на училището имаха възможност да рисуват не само чудесната природа, но и много красиви архитектурни, исторически, етнографски обекти. Всички участници в пленера бяха покорени от посещението си в Троянския манастир, където откриха още повече художествени предизвикателства.

Една седмица сред природата на Троян дава оригинални идеи и разнообразни възможности за изяви в изобразителното изкуство. Затова допринасят посещенията в музеите, разглеждането на паметниците на културата, градът като цяло.

С помощта на своите преподавателки Кристина Павлова, Донка Чардакова и Татяна Чалъкова учениците създадоха чудесни картини, които ще участват в онлайн класацията, провеждана в училището след всеки пленер.

Възпитаниците на учебното заведение от 11 „б“ клас вече са на училище и дооформят своите рисунки, които ще бъдат оценени от всички, желаещи да се включат като жури в конкурса. В началото на настоящата седмица се завръщат и учениците от 10 и 9 клас, чиито творби също се очакват с нетърпение.

В ДЕСЕТИЯ ЮБИЛЕЕН ТУРНИР ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА В ПАМЕТ НА СТОЯН НИКОЛОВ В ЗЛАТИЦА  Рекорден брой състезатели от цялата страна
Prev Post В ДЕСЕТИЯ ЮБИЛЕЕН ТУРНИР ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА В ПАМЕТ НА СТОЯН НИКОЛОВ В ЗЛАТИЦА Рекорден брой състезатели от цялата страна
Next Post Още злато за танцовите състави на Челопеч
Related Posts

Leave a Comment: