Още злато за танцовите състави на Челопеч

  • 0
  • 63 преглеждания


Танцов състав „Българче“ – втора възрастова група и женският танцов състав при читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч се завърнаха от Петия балкански шампионат по фолклор „Евро Фолк „Жива вода“ в гр. Хисар, със златни медали и още много отличия. В шампионата участваха повече от 180 колектива и индивидуални изпълнители от цялата страна.

Нашите състави взеха участие в дефиле из улиците на красивия град Хисар, и  на сцената на  читалището. Участието ни  бе запомнящо се и предизвика бурни аплодисменти. Чрез танц, музика, костюми, настроение, усмивки и хъс танцьорите ни заслужено получиха златни медали и титлата Балкански шампион на Пети балкански шампионат „ Евро Фолк „Жива вода 2016”.

И двата състава  получиха грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства. Удостоени бяха със званието „Лауреат“ на Пети балкански шампионат и бяха препоръчани   за участие в Световния  шампионат по фолклор.

Ръководството на читалището изказва благодарност към танцьорите за техния труд и постоянство, към хореографа на състава Борислав Ковачев за ентусиазма и амбицията, към оркестъра за майсторското изпълнение – Благодарим! Гордо вейте българското и челопешкото знаме, и чрез магията на танца и музиката прославяйте културната институция и община Челопеч.
Ръководстовото на читалището и самодейците от танцовите състави изказват благодарност към община Челопеч и към кмета инж. Алекси Кесяков за финансирането на участието и транспорта до мястото на шампионата.

Нека инвестираме в културата днес , за да бъдем горди от постигнатото утре!

Ученици от Пирдоп на пленер в Троян
Prev Post Ученици от Пирдоп на пленер в Троян
В ПГТХТ – ПИРДОП  Конференция „И аз мога“
Next Post В ПГТХТ – ПИРДОП Конференция „И аз мога“
Related Posts

Leave a Comment: