УЧЕНИЦИ ОТ СОУ - ПИРДОП С изява в проект на Индустриален клъстер „Средногорие“

  • 0
  • 125 преглеждания

На 11 и 12 май ученици от 11 „б“ клас на СОУ „Сава Савов“ – Пирдоп се включиха в дейностите на Индустриален клъстер Средногорие по проект „Еразъм +“, които се проведоха в град Етрополе.

Възпитаниците на училището се представиха отлично и се справиха с поставените задачи бързо и креативно. Лекторите – Емил Атанасов - заместник-областен управител на Софийска област, инж. Симона Събкова -  директор „Човешки  ресурси“, „Елаците-Мед“, Милена Христова – изпълнителен директор на Център за управление и професионално образование, Мила Манчева – директор на СОУ „Христо Ясенов и Десислава Найденова – директор на ПГ „Тодор Пеев“, гр. Етрополе и Павел Панайотов - директор „Програми за предприемачество“ в Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ към ФПББ, запознаха младежите с темите за местни политики за заетост, предизвикателства и възможности за реализация на младите хора в района на Средногорието, проект „Диалози“, бизнесът като генератор на заетост в региона, средното образование – основен инструмент за преодоляване на безработицата, добри практики на училищата в гр. Етрополе, предприемач или служител и др.

За отмора всички участници си направиха кратка екскурзия до Етрополския манастир „Света Троица“. Втората част на събитието имаше за цел да провокира у участниците конкретни идеи за възможности за справяне с предизвикателствата при намирането на работа за младите хора в района на Средногорието.

МЕСТНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ  Местното дерби по футбол завърши без победител
Prev Post МЕСТНОТО ДЕРБИ ПО ФУТБОЛ Местното дерби по футбол завърши без победител
АТПГ – ЗЛАТИЦА  Абитуриенти засадиха дръвче
Next Post АТПГ – ЗЛАТИЦА Абитуриенти засадиха дръвче
Related Posts

Leave a Comment: