Ура, ваканция!

  • 0
  • 121 преглеждания

На християнският празник Еньовден – 24 юни, учениците от 2 до 4 клас на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Копривщица, получиха удостоверенията за завършване на учебната година. Този ден бе истински празник за деца, родители и гражданите, уважили събитието, което премина като открито студио пред сградата на читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“.

Импровизираното детско студио „Копривщица“ си имаше и водещи, и репортери с микрофони, които бяха от 4 клас, а режисьор на пулт бе заместник-директорът Теодора Цоловска. По подобен сценарий преди 4 години завършващите четвъртокласници на педагожката Мария  Паралеева проведоха Деня на буквите. Водещите – Николета и Марин, обявиха началото на предаването „Ура, ваканция!“ и заявиха, че децата на Копривщица са умни и способни. Наред с ученето се справят и с бизнес, журналистика и музика.

В този слънчев празничен ден всички репортери на радио „Копривщица“ бяха на „терен“, за да дадат възможност и на гостите на предаването да отговарят на зададените въпроси. Директорът на копривщенската гимназия Пенка Кривиралчева връчи удостоверенията на завършващите втори клас, с класни ръководители Георги Доросиев и Спаска Лазарова, и на 3 клас, с класен ръководител Марияна Цолова. Секретарят на местното читалище Мария Димова подари на всеки ученик читателски дневник, в който да вписват вълнуващи моменти от прочетените книги през лятната ваканция.

Силно аплодирани бяха изпълненията, под ръководството на  ръководителя Валентин Петков, на учениците от началния курс, които се включиха от тази година в духовия оркестър. В предаването бе излъчена и хумористичната сценка „В час“ от учениците от 4 клас, а синоптичката Мария направи прогнозата за времето през дългата ваканция.

Особено вълнуващи бяха моментите на връчване на удостоверенията на бъдещите петокласници от директора Пенка Кривиралчева. Тяхната класна ръководителка Мария Паралеева с едва задържаните си емоции от бъдещата раздяла, подари на всеки свой възпитаник специални шапки, подобно на тези, с които се дипломират студентите. Завършващите четвъртокласници направиха подаръци  за спомен на своята класна, на заместник-директора Теодора Цоловска и педагозите Теодора Рашкова и Мария Попова, които им пожелаха весела ваканция и уверено да вървят по трудния път на науката.

В салона на Младежкия дом, с незабравими весели моменти, под ръководството на административния секретар на читалището Димитър Кунчев, учениците се забавляваха на детската дискотека.

НАД СТО ЧЛЕНОВЕ НА КЛУБОВЕ „ТРАДИЦИЯ“ ОТ СТРАНАТА  Проведоха хайдушки поход в Златишкия балкан и представиха сватба от началото на ХIХ в.
Prev Post НАД СТО ЧЛЕНОВЕ НА КЛУБОВЕ „ТРАДИЦИЯ“ ОТ СТРАНАТА Проведоха хайдушки поход в Златишкия балкан и представиха сватба от началото на ХIХ в.
ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СЕЛО БЕНКОВСКИ   Честваха патрона на два храма
Next Post ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СЕЛО БЕНКОВСКИ Честваха патрона на два храма
Related Posts

Leave a Comment: