Уроци по родолюбие

  • 0
  • 137 преглеждания

На 16 февруари в Аудитория № 1 на СУ „Сава Савов“ – Пирдоп учениците от 5 и 6 клас получиха урок по родолюбие, подготвен от преподавателката по история Главен учител Анета Венкова и нейни възпитаници от 6, 7 и 9 клас.

Младите хора завладяха гимназистите със силен рецитал от стихове и слово, посветен на Апостола на свободата – Васил Левски. Възпитаниците на училището с помощта на г-жа Венкова си припомниха живота и делото на великия българин и изказаха своята почит към него като национален герой на страната ни.

Изпълнени с родолюбив ентусиазъм учениците дадоха обет да следват заветите на Дякона.

На 17 февруари и малчуганите от трета и четвърта група на Детска градина „Слънце“ – Златица имаха урок по родолюбие. Заедно със своите преподавателки Нели Събева и Мария Мичева те посетиха метоха в града, за да отдадат почит на българския Апостол на свободата Васил Левски.

По-рано, в специално занятие, те се запознаха с видния син на народа ни и научиха стихотворение за Дякона, което след това рецитираха пред сградата, укривала го от турската власт в Златица. Децата поднесоха цветя и разказаха какво знаят за Апостола. Най-любознателните не спираха да задават въпроси за Апостола и да се интересуват от делото му.

В ОБЩИНА АНТОН  Избраха Цар на виното през 2017 година
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Избраха Цар на виното през 2017 година
Next Post РОТАРИ КЛУБ – ПИРДОП Дари самодейци от село Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: