В ОБЩИНА АНТОН Избраха Цар на виното през 2017 година

  • 0
  • 86 преглеждания

За седма поредна година жителите и гостите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино под мотото „С любов към виното и любовта”. Организаторите от читалище „Христо Ботев” пренесоха присъстващите на празника във времето на римляните, гърците и всички техни съвременници, които са почитали вкуса и блаженството на опияняващата напитка. Празникът се състоя на 18 февруари в едно от местните заведения и беше посветен на Трифон ЗарезанДенят на лозарите. Събитието беше уважено и кмета на общината инж. Стоян Гарчев и отец хаджи Недко Бръмбаров.

В конкурса можеше да се включат всички винари от село Антон. Произведените вина и участниците бяха представени пред авторитетно жури, състоящо се от истински ценители на напитката, а победителят след това се закичи с приза „Цар на виното 2017”. Този приз заслужено спечели за втора поредна година Валентин Петров. Той взе наградата със своето червено вино, богато на цвят, аромат и вкус. Царят на виното получи грамота, парична награда и сувенирна тематична бутилка и чаша. Второто място в надпреварата беше заето от Радослав Стоянов и Цветан Иванов, които получиха красива сувенирна бутилка. Третото място заслужиха Драган Стоянов и Валентин Петров.

За да участват в конкурса „С любов към виното и любовта”, производителите на червено и бяло вино, розе или пелин, трябваше да предоставят минимум един литър в бутилка, придружена с етикет, на който бяха трите имена на производителя, годината на производство на божествения еликсир и сортът, от който е направено виното.

Организаторите на конкурса пожелаха успех на всички, които включиха в него и занапред. С много добро настроение и изобилие на танци, вечерта премина в радостни наслади за присъстващите.

В КОПРИВЩИЦА  Припомниха за посещенията на Дякона в града
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Припомниха за посещенията на Дякона в града
Уроци по родолюбие
Next Post Уроци по родолюбие
Related Posts

Leave a Comment: