В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Десет служители със златна награда

  • 0
  • 109 преглеждания

На 5 ноември – Денят на металурга, по повод професионалния празник на работещите в „Аурубис България“, на специално тържество ръководството на компанията удостои със заслужени златни пръстени членове на екипа с 20-годишен стаж в завода. На церемонията присъстваха генералният директор на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и специалисти от отдел „Връзки с институциите“ на фирмата.

Тържественото събитие бе открито от директор „Човешки ресурси“ на „Аурубис България“ Анелия Димова, а приветствие към дългогодишните служители на дружеството отправи изпълнителният директор Тим Курт. Г-н Курт честити Деня на металурга на присъстващите и ги поздрави с празничния и „различен ден“ от живота на фирмата. Той благодари на десетте металурзи, оператори, контрольори от дружеството, които двадесет години отдават знания, умения и професионализъм на дружеството, и с упоритост, отговорност и неуморен труд гарантират високите резултати в производствената дейност на медодобивната компания.

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт пожела здраве и непрекъсната мотивация на своите колеги за постигане на още успехи в тяхната отговорна и престижна професия на металурга.

Поздравления за празничния ден към колектива на дружеството изрази и генералният директор на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. Той връчи на г-н Курт документи от архива на БТА от 6 декември 1958 г., в които се съобщава за откриването на медодобивния завод „Георги Дамянов“. Кирил Вълчев заяви, че малко се знае у нас, че „Аурубис България“ дава 7 % от износа и 4 % от вноса на България. Петнадесет процента от износа, 7 % от Брутния вътрешен продукт на страната се произвежда в Средногорието. На компаниите, развиващи дейност в този край се дължи и 20 % от енергийното потребление у нас, подчерта г-н Вълчев. Той заяви, че българските медии трябва да публикуват имената на компаниите от региона, за които да се говори с уважение и заслужено достойнство. Средногорието е пример как индустрията, образованието и местната власт работят за България, каза Кирил Вълчев. И сподели намерението на БТА първият постоянен кореспондент на агенцията извън областен град, да бъде в Средногорието. Изпълнителният директор на БТА получи от домакините си рекламни материали за компанията – специалната медна монета, произведена за 60-годишнината на дружеството, книгата „Медното сърце на България“ и албума „България“, след което се разписа в почетната летописна книга на дружеството.

Изпълнителният директор Тим Курт връчи специалните златни пръстени за 20-годишна трудове дейност в „Аурубис България“ на Анатоли Спасов от направление „Логистика“, Андрей Андреев, Георги Георгиев и Григор Бързаков от „Металургия“, Георги Спасов от „Рафинерия“, на директор „Производство“ Димо Кирилов, машинния оператор Ненко Иванов и Цветан Чолаков от Пречиствателна станция. Останалите двама служители на компанията – Иван Дойнов от „Металургия“ и Никола Терзийски – „Рафинерия“, поради неотложни ангажименти не присъстваха на тържеството и ще получат наградите си допълнително. Събитието завърши с традиционната снимка на ръководството на компанията с гостите и наградените, която да бъде съхранена в архива на дружеството.

В СЕЛО МИРКОВО  Празничен спектакъл на открито в Деня на будителите
Prev Post В СЕЛО МИРКОВО Празничен спектакъл на открито в Деня на будителите
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА  Поднесоха цветя на паметника на писателя революционер и свои патрон
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА Поднесоха цветя на паметника на писателя революционер и свои патрон
Related Posts

Leave a Comment: