В ЧАВДАР „Има такъв народ“ е втори и с преднина пред ГЕРБ

  • 0
  • 107 преглеждания


Изборите за 46-то Народно събрание в Община Чавдар, провели се на 11 юли, протекоха спокойно за членовете на секционните избирателни секции и гласуващите. Малък беше интересът към вота, като през целия ден изборната активност беше ниска.

Имащите право на глас бяха общо 1028, разпределени в двете СИК, намиращи се в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. От тях правото си упражниха едва 411, което представлява 39.98 %. По-голяма активност имаха жителите на общината във втора секция – 40.48 %, докато в първа секция пред избирателната урна застанаха 39.58 % от пълнолетните чавдарчани.

Затруднения с гласуването на машина почти нямаше, като по-активни за пореден път бяха хората над 60-годишна възраст. За първи път своето право на избор, с надеждата за по-добро бъдеще, упражниха няколко жители на общината. След приключването на изборния ден в 20.00 ч. и изваждането на финалните протоколи от гласуването с машина, стана ясно, че първа политическа сила за поредна година е „БСП за България“, която има 112 гласа (27.25 %). С голяма преднина пред досегашната управляваща партия ГЕРБ, с разлика от 34 гласа, на второ място се нарежда политическата формация на Слави Трифонов „Има такъв народ”, за която гласуваха 99 души (24.08 %). ГЕРБ на бившия министър-председател Бойко Борисов е на трето място с 65 гласа (15.81 %). Четвърти са от коалицията „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“, която получи 34 гласа (8.27 %). Само двадесет и две са бюлетините в подкрепа на „Изправи се! Мутри вън!“ (5.35 %). Само с 5 по-малко гласа на шесто място е „Демократична България“, със 17 вота (4.14 %). Партията на Волен Сидеров „Атака” има 11 бр., следвана от ДПС с 10 гласа. Останалите партии и коалиции са с минимален резултат и събират общо 33 гласа (8.02 %).

БРИДЖ КЛУБ „ЧЕЛОПЕЧ“  Сред най-добрите в страната
Prev Post БРИДЖ КЛУБ „ЧЕЛОПЕЧ“ Сред най-добрите в страната
НА ВТОРИЯТ ПАРЛАМЕНТАРЕН ИЗБОР ЗА 2021 ГОДИНА  Без да промени в пъстротата на Народното събрание
Next Post НА ВТОРИЯТ ПАРЛАМЕНТАРЕН ИЗБОР ЗА 2021 ГОДИНА Без да промени в пъстротата на Народното събрание
Related Posts

Leave a Comment: