В ЧАВДАР Нова придобивка за посетителите на природен феномен „Казаните“

  • 0
  • 102 преглеждания

На 28 октомври в местността „Казаните“, в землището на община Чавдар, в близост до четирите въртопа, образувани в скалите от река Беререй, десен приток на река Тополница, се освети и официално откри Заслон

„Този навес е много скъп за жителите на община Чавдар, защото е резултат от обединените усилия на общинската администрация и членовете на ловно-рибарската дружинка в селото. Такова сътрудничество трябва да има във всяко населено място! Желанието, с което се започна и завърши този навес, говори, че в община Чавдар има хора и общество, загрижени и готови да продължат да надграждат постигнатото в селото, за да пристигат още много гости от близо и далеч“ – каза при обявяването на новата придобивка за посетителите на местността и населението на Чавдар кметът Пенчо Геров. Той пожела да има още такива събития, които да показват, че хубавото и доброто вървят ръка за ръка в селото, за което много общини и селища в страната завиждат на Чавдар.

Г-н Геров отправи благодарности към участвалите в изграждането му чавдарчани, като се извини, че във вълнението си от завършването и откриването на поредната придобивка в общината, може неволно да е пропуснал някои. С признателност за положения труд и ентусиазъм при изграждането на навеса той спомена имената на Стоян Раков, Йордан и Лъчезар Герови, братя Гечеви, на Илия и Николай Илиеви, Димитър Мишев и др.

На откриването на заслона присъстваха представители на общинската администрация, както и почти всички членове на ловно-рибарската дружинка в селото. Ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров отслужи водосвет, освети заслона, поръси участващите в церемонията със светена вода и пожела здраве на всички, за да го ползват с удоволствие и когато е необходимо.

Заслонът е изграден за по-малко от месец технологично време, с вложени само шест работни дни от неговите строители. Защитен е с леси от природни материали срещу влизането на животни, има възможност за разполагане на закрито на трапеза за около 50 души и също покрито пространство за приготвяне на барбекю.

Специално за събитието, както повелява традицията при подобни случаи, майстор-готвачът Рашко Балов приготви вкусен жертвен корбан, от който хапнаха всички участващи в откриването.

„Ада тепе“ в основата на най-голямата изложба
Prev Post „Ада тепе“ в основата на най-голямата изложба
ОБЩИНА ЧАВДАР - С втори приз в конкурс на Кмета.бг
Next Post ОБЩИНА ЧАВДАР - С втори приз в конкурс на Кмета.бг
Related Posts

Leave a Comment: