В ЧАВДАР Пожелания за сбъднати мечти през 2020 година

  • 0
  • 104 преглеждания


Малко преди полунощ на 31 декември на площад „Васил Левски” в село Чавдар, се бяха събрали множество жители и гости на общината, предпочели студа пред домашния уют. За  шестнадесета поредна година организатори на проявата за общото посрещане на Новата година, бяха ръководствата на Община Чавдар и читалище „Надежда”.

Народни мелодии огласяха целия площад, а празничното настроение беше заразило младо и старо. Очакващи звъна на часовника, предизвестяващ първата минута от настъпването на новата 2020-та година, чавдарчани се поздравяваха и си пожелаваха здраве и късмет през идващите дни. Малко преди полунощ кметът Григор Даулов поздрави празнуващите, като им пожела да се радват на здраве и късмет и да сбъднат всички свои мечти и желания, които не са се осъществили през отминаващата година.

Г-н Даулов отвори бутилка с шампанско и вдигна тост за просперитета на общината и нейните жители. До него беше и секретарят на общината  Павлина Павлова, която също приветстваше дошлите на общото веселие.

След химна на Република България „Горда Стара планина”, прозвуча и песента „Многая лета” на Борис Христов. Няколкоминутна разноцветна заря озари небето над Чавдар, подарък за чавдарчани и техните приятели за настъпването Новата 2020-та година от Общинската администрация.

На площада се извиха български хора, на които се наловиха малки и големи. Първото сред тях беше традиционното „Дунавско” на Дико Илиев. Тази година в първите часове на 2020 година специален гост на чавдарчани беше и певицата Невелина Сараджова, която зарадва празнуващите с хубави хороводни песни от своя репертоар. В студената зимна вечер от ОбА бяха осигурили греяно вино, с което чавдарчани вдигаха наздравици за успех и благополучие на общината и на семействата си.

 

В НОВОГОДИШНАТА НОЩ В ЧЕЛОПЕЧ   Концерт на народната певица Албена Вескова и голям огън
Prev Post В НОВОГОДИШНАТА НОЩ В ЧЕЛОПЕЧ Концерт на народната певица Албена Вескова и голям огън
Next Post В ЗЛАТИЦА Народни хора и червено вино в новогодишната нощ
Related Posts

Leave a Comment: