В ЧАВДАР Училището и пекарна „Прованс” стартираха обща инициатива

  • 0
  • 99 преглеждания

През миналата седмица ръководството на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар и собствениците на Пекарна „Прованс” Мария Цачева и Антон Митев, стартираха нова инициатива. От 21 февруари започна съвместната програма, озаглавена “Изяж Дъгата”.

Целта на инициативата е работещите в пекарната да покажат на децата колко вредни храни консумират постоянно в своето ежедневие, как да си приготвят здравословна закуска, как да разчетат етикетите на храните и да открият вредните съставки, кои неща ни правят здрави и силни. „Да бъдем кулинарно грамотни е не само модерно, но и необходимо.”, казват от Пекарна „Прованс”.

В деня на началото на общата инициатива осемнадесет деца от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий опитаха и, най-важното, одобриха пълнозърнест хляб с мус от извара, зехтин и подправки. Целта на проекта „Изяж Дъгата” е двете страни да намерят начин да се заменят вредните храни с полезна алтернатива, а начинанието се оказа лесно и забавно, но и много полезно за учениците.

Курсът за кулинарни познания и здравословно хранене „Изяж дъгата” ще продължи от месец февруари до месец май 2019 година.

В ЧАВДАР  Съюзът на офицерите и сержантите организира безплатни профилактични прегледи
Prev Post В ЧАВДАР Съюзът на офицерите и сержантите организира безплатни профилактични прегледи
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД   Фармацевтите затвориха вратите на аптеките
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Фармацевтите затвориха вратите на аптеките
Related Posts

Leave a Comment: