В ЧАВДАР Заря – проверка за загиналите за Отечеството

  • 0
  • 70 преглеждания

Късно вечерта на 1 юни, на площад „Васил Левски” в Община Чавдар, се проведе тържествена заря-проверка по повод Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Възпоменателното честване беше организирано от ръководствата на Общинската администрация и Народно читалище „Надежда”. На събитието присъстваха много жители на общината. Поклонението беше уважено от кмета Григор Даулов, председателя на Общинския съвет Мария Томева, секретаря на Общинската администрация Павлина Павлова, общински съветници, членове на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса в селото, председателя на читалище „Надежда” Иван Терзиев, и други.

В литературно-музикалната програмата, посветена на 144-годишнина от гибелта на Христо Ботев взеха участие Симеон Владов с художествено слово, Феодор Катранов – баритон и Кирил Гаврилов с музикален съпровод. Сценарият на програмата беше дело на арт-мениджъра Ирина Славчева.

На финала на честването бяха прочетени имената на загиналите за свободата на Родината чавдарчани, жертвали живота си по време на Освобождението, Балканските, Първата и Втората световна войни.

В знак на уважение и преклонение пред героите чавдарчани и гости на селото с едноминутно мълчание почетоха паметта на българите, дарили живота си за Родината.

За край на възпоменателното тържеството, общинската администрация беше подготвила заря от фойерверки, които за близо пет минути озариха небето над площад „Васил Левски”. Венци и цветя на паметника на незнайния войн бяха положени от Община Чавдар, Общинския съвет, читалище „Надежда”, членовете на Пенсионерския клуб „Златна есен”, на местната структура на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса и жители на селото.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Представиха експертна оценка и предложение за възстановяване на уличното озеленяване
Prev Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Представиха експертна оценка и предложение за възстановяване на уличното озеленяване
НА БРАТСКАТА МОГИЛА МЕЖДУ ЗЛАТИЦА И ПИРДОП  Поклон пред делото на Христо Ботев и загиналите за България
Next Post НА БРАТСКАТА МОГИЛА МЕЖДУ ЗЛАТИЦА И ПИРДОП Поклон пред делото на Христо Ботев и загиналите за България
Related Posts

Leave a Comment: