В ЧИТАЛИЩЕТО В ГРАД ПИРДОП Годишен концерт на школите по пиано и китара

  • 0
  • 121 преглеждания

Музикален център „Феникс мюзик“ – София на 15 юни проведе годишен концерт със своите възпитаници, за да покажат даровитите деца на Средногорието пред родители и гости постиженията си в усвояването на двата музикални инструмента – пиано и китара. Школите с преподаватели Николай Пефев и Милен Джуров от две години работят съвместно с читалище „Напредък“ и резултатите са много добри. А желаещите да развиват своя талант, умения и музикална култура, се увеличават.

Концертът бе открит от най-малката от обучаващите се деца – Виктория Масларска. Петгодишната пианистка се подготвя от скоро в школата, и показа, че за краткото време се е научила да чете нотите. Пред пълната зала с публика тя изпълни народната песен „Кавали свирят“ и бе възнаградена с аплодисменти. След нея се представи друга малка пианистка – Мая Гатева, която само след няколко месеца изучаване на музикалния инструмент, успешно се представи на концерта с три мелодии.

Със своите изпълнения възпитаниците на школите по пиано и китара, които вече са повече от двадесет, показаха значителното си израстване като музиканти. От конкурса „С крилете на музиката“ в София китаристката Димитрина Атанасова се завърна със сребърен медал. Успехи със свои изяви на подобни форуми имат и други малки музиканти, подготвяни от Николай Пефев и Милен Джуров, каза на финала на концерта управителят на „Феникс мюзик“ Хриска Кожухарова. Тя призова родителите да помагат и насърчават своите наследници, защото са талантливи и имат бъдеще в изучаването на пианото и китарата.

Всички обучаващи се в двете школи получиха от своите преподаватели свидетелства за завършената музикална учебна година. Г-н Пефев изрази съжаление, че на спектакъла не присъстват ръководителите на местните общини, за да видят напредъка и таланта на младите музиканти. Той поднесе букет с цветя на секретаря на читалището в гр. Пирдоп Татяна Крънева за ползотворното партньорство и благодари на децата за тяхното старание и вложения труд през месеците на работа в школите. Постигнато е много в овладяването на двата инструмента, сподели преподавателят по пиано, но щеше да е повече, ако не бяха отсъствията на децата от занимания в определени моменти.

След церемонията всички музиканти се снимаха за спомен със своите преподаватели след втората успешна учебна година в изучаване на пианото и китарата.

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Нормална таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";}

Prev Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ЕЛИЦА ТОДОРОВА Със злато и сребро на шампионата за юноши и девойки до 20 години
Талантлива художничка представи картини в първа изложба
Next Post Талантлива художничка представи картини в първа изложба
Related Posts

Leave a Comment: