В ДЕНЯ НА ДУХОВНИЯ ПРАЗНИК НА ЗЛАТИЦА Откриха реновирана детска площадка в центъра на града

  • 0
  • 87 преглеждания

На 10 юни – Спасовден, Духовният празник на град Златица, се състоя церемонията по откриване реновираната детска площадка на пл. „Македония“. На прерязването на трикольорната лента присъстваха зам.-кметът Иванка Ангелова, общински съветници, родители със своите малки наследници и граждани.

Кметът на общината инж. Стоян Генов поздрави присъстващите на откриването на новата придобивка за децата на града. Той припомни, че тази част от центъра на Златица е развита като място за отдих и забавления на малчуганите с реализирането на втория етап от проекта за обновление на пл. „Македония“ през 2005 г. По онова време съоръженията са открити от тогавашния кмет Атанас Петров и изпълнителния директор на „Аурубис България“ Томас Биймиш. В съседство на чешмичката и цветната градинка имаше люлки, после дървена къщичка, а сега е разположен красив и много удобен за игри модул от няколко елемента – две пързалки, гъбки, сметало, дъска за писане и други, които с интерес и желание се ползват от малките жители на Златица.

Инж. Стоян Генов подчерта, че заслугата за закупуването на новите съоръжения е на общинския съвет. Членовете му в продължение на няколко месеца са отделяли от възнагражденията си за участие в заседанията и така се е събрала немалка сума. С решение на съветниците тя е вложена в реновирането на детската площадка. Това е малък жест към бъдещото поколение на Златица и е предназначено за най-малките жители на града, които до момента не са имали такова удобно, красиво и подходящо за тях съоръжение, каза той. И изрази увереността си, че площадката ще бъде много посещавана, ще се пази и служи по предназначението си дълго време. Той отправи благодарности към местните законодатели за тяхното полезно за децата начинание и към екипа на ОбА за реализирането на проекта.

Председателят на общинския съвет инж. Любомир Цветков също честити духовния празник на Златица – Спасовден и от името на своите колеги съветници сподели задоволството си от новата промяна на детската площадка, която ще носи само положителни емоции на малчуганите и ще помогне на родителите им в тяхното отглеждане.

Инж. Цветков и инж. Генов, заедно с шестгодишната Виктория и петгодишната Дария прерязаха трикольорната лента и дадоха начало на игрите на най-малките жители и гости на Златица на детското съоръжение. Водосвет за освещаване на площадката отслужи ставрофорен свещеноиконом отец Йордан Георгиев. Той благослови присъстващите на церемонията, поръси ги със светената вода и изрази пожеланията си местните управници да са единни и сплотени в делата си за доброто бъдеще на Златица.

В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” НАД СЕЛО ЧАВДАР  Втори фестивал „Чавдар през детските очи – играй и сътвори”
Prev Post В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” НАД СЕЛО ЧАВДАР Втори фестивал „Чавдар през детските очи – играй и сътвори”
В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА  Сирени звучаха в Деня на Ботев
Next Post В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА Сирени звучаха в Деня на Ботев
Related Posts

Leave a Comment: