В ДЕНЯ НА КОПРИВЩИЦА Увереност във вечността на българското

  • 0
  • 77 преглеждания

По повод 144 години от избухването на Априлското въстание кметът на Бойка Дюлгярова е публикувала на сайта на Община Копривщица поздравителния си адрес към жителите на Града на Първата пушка: „Необичайните събития докоснаха и преобразиха живота на всеки от нас в последно време. Те може би накараха мнозина да преосмислят своите ценности, надежди, амбиции и стремежи. Нерядко съдбите на хиляди хора са засегнати от големи, преломни събития. В такива моменти се проявяват в най-голяма степен както силата на човешкия дух, така и дълбините на низостта у хората.“

Кметът г-жа Дюлгярова описва съдбата на копривщенец, който се завръща в родния си дом от гурбет, и когато научава за подготовката на Априлското въстание се включва в нея. „Подобен е житейският подвиг на много българи, които извоюваха свободата и останаха незнайни за бъдещите поколения. Някои от тези герои доживяха Освобождението, за да преживеят и ликуваща радост, и разочарования. Други не видяха свободата на родината, но я преживяха в собствения си подвиг и в порива на саможертвата, дарявайки й всичко – своето лично щастие, кръвта си и живота си. Тази свобода те завещаха и дариха на нас с вярата, че ще бъдем достойни техни наследници, че ще я обичаме и ценим, за да сияе завинаги името на България“.

Ръководството на общината е получило по повод Деня на Копривщица  поздравителен адрес от Националното сдружение на общините в Република България, в който се казва: „С благодарност се обръщаме към хората, които с чувство за отговорност продължават да изпълняват своите професионални задължения и към онези, които по силата на своята добра воля помагат на хората в нужда“. Поздравления до кмета и жителите на Община Копривщица за празника са изпратили проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на „Геотехмин“ ООД, инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД – с. Мирково, и инж. Владимир Вутов – изпълнителен директор на „Геострой“ АД. Отправят се пожелания към г-жа Дюлгярова за продължаване благоденствието на града – музей, който олицетворява българщината и пази историята на страната ни жива. От Синдиката на българските учители се обръщат към кмета на общината и нейният екип, към учителите и учениците и цялата копривщенска общественост с най-сърдечно пожелание  за „здраве, просперитет, нови постижения и успехи във всички начинания“.

ПОЛИЦЕЙСКИЯТ УЧАСТЪК В ЗЛАТИЦА   Основно ремонтиран от „Елаците-Мед“ АД
Prev Post ПОЛИЦЕЙСКИЯТ УЧАСТЪК В ЗЛАТИЦА Основно ремонтиран от „Елаците-Мед“ АД
В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА
Next Post В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА
Related Posts

Leave a Comment: