В ДЕТСКА ГРАДИНА „ДОРА ГАБЕ“ – МИРКОВО

  • 0
  • 97 преглеждания

Гостува най-добрият старец на света

В навечерието на Коледа за малчуганите от детската градина в с. Мирково беше организирано специално тържество. В него, без присъствието на родители, възпитаниците на детското заведение, под ръководството на своите учителки изпълниха много песни и стихотворения в чест добрия старец. Песните бяха посветени на врабчето, снежния човек, за Дядо Коледа и за зимата.

По повод коледните и новогодишни празници малчуганите получиха дарение на играчки от рудодобивната и преработвателна компания „Елаците-Мед”, за което ръководството детската градина изказва най-сърдечни благодарности на своите приятели. Инициативата е част от програмата за корпоративната социална отговорност на дружеството, като се правят дарения в десет детски градини в общините, в които предприятието развива своята дейност. „Елаците-Мед” се стреми да подпомогне детските градини с осигуряването на играчки, интерактивни игри и помагала, с чиято помощ  малчуганите да развиват своите умения да общуват, разсъждават, израстват и се възпитават като личности.
След празничната програма, изнесена от децата, тържеството беше продължено от театрална трупа ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски” град Златица. Облечени като познати на всички приказни герои, те непринудено влязоха в диалог с най-малките жители на село Мирково, предразположиха ги и заедно с тях изпълниха  обичани и популярни песнички. Накрая всички джуджета, Червената шапчица, Зайо Байо и Кума Лиса повикаха добрият Дядо Коледа, който похвали децата и раздаде на всяко от тях подаръци.
Със свое коледно тържество посрещнаха ваканцията и по-големите деца от основното училище. Под ръководството на класните си ръководители те бяха подготвили различни изпълнения, които показаха пред съучениците и приятелите си във физкултурния салон. Имаше номера на джуджета, коледари, снежинки, песни, стихове и много танци, изпълнени от ученици от всички класове.
Учениците получиха дарение от общинското ръководство и кмета Цветанка Йотина. Накрая те бяха поздравени по случай Коледа от временно изпълняващата длъжността „Директор“ на учебното заведение Марианна Горгорова, която им пожела весели празници и приятна ваканция

В ЧАВДАР  Многая лета за общината
Prev Post В ЧАВДАР Многая лета за общината
Музикални таланти от Пирдоп в клуба на Маг Астор в столицата
Next Post Музикални таланти от Пирдоп в клуба на Маг Астор в столицата
Related Posts

Leave a Comment: