В ЧАВДАР Многая лета за общината

  • 0
  • 101 преглеждания

На 25 декември на площад „Васил Левски” в Община Чавдар беше организиран празник, посветен на Рождество Христово – Коледа. Малко преди обяд на площада се събраха множество жители и гости на общината, привлечени от аромата на вкусна кавърма и за да отбележат заедно Рождество. Греяното вино и кавърмата бяха приготвени от общината, а с тях се почерпиха почти всички от присъстващите на празника.

В програмата на деня с концерт се представиха изпълнителите от Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка”, които изпълниха свои песни от последния си албум. Те зарадваха чавдарчани с хубави изпълнения на народни песни от Македонската фолклорна област. Огражденци са известни на публиката и почитателите си от свои изяви по телевизия „Родина”, от чийто екран радват любителите на народната песен. На хорото се наловиха мнозина, а всички наоколо радостно се поздравяваха с настъпилата Коледа.

Малко преди полунощ на 31 декември на площад „Васил Левски” в село Чавдар, се бяха събрали множество жители и гости на общината, предпочели общото веселие пред домашния уют. За четиринадесетапоредна година организатори на проявата за посрещане на Новата година, бяха ръководствата на Община Чавдар и читалище „Надежда”.

Народни мелодии огласяха целия площад, а празничното настроение беше заразило младо и старо. Очакващи звъна на часовника и настъпването на новата 2018 година, чавдарчани се поздравяваха и си пожелаваха здраве и късмет. Няколкоминутна разноцветна заря озари небето над Чавдар беше подарък за жителите и гостите на селото.

Малко преди полунощ кметът Пенчо Геров поздрави празнуващите  и пожела да сбъднат всички свои мечти и желания, които не са се осъществили през отминаващата. През 2018 година да има повече сълзи от радост, която да съпътства живота на чавдарчани, каза той. След това отвори бутилка с шампанско и вдигна тост за просперитета на общината и нейните жители.

След химна на Република България „Горда Стара планина”, прозвуча и „Многая лета” на Борис Христов, а на площада се извиха български хора.

 

ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ
Prev Post ИНЖ. АЛЕКСИ КЕСЯКОВ
В ДЕТСКА ГРАДИНА „ДОРА ГАБЕ“ – МИРКОВО
Next Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „ДОРА ГАБЕ“ – МИРКОВО
Related Posts

Leave a Comment: