В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“ – ПИРДОП Усмивки и настроение на 15 септември

  • 0
  • 72 преглеждания

Рано сутринта дворът на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в гр. Пирдоп се изпълни с празнично облечени малчугани, родители и близки. Гости на колектива на детското заведение бяха кметът на общината Ангел Геров, председателят на ОбС Васил Кафеджиев, зам.-кметът Мария Шентова, представители на Ротари клуб и Инър Уил клуб – Пирдоп, и др. Възпитаниците от подготвителната група приветстваха всички с началото на новата 2020 – 2021 учебна година. Директорът на детското заведение Дамянка Алипиева поздрави децата, гостите и родителите с официалния старт на учебните занятия, като изрази надежда, че условията на трудности и неизвестност у нас и по света, няма да попречат на малките жители на общината да овладяват нови знания, да играят и се развиват, защото образованието на подрастващите е обща ценност.

Г-жа Алипиева се обърна към децата с предизвикателството да бъдат добри, любознателни и щедро да черпят от плодовете на мъдростта. Тя изрази признателност към труда на своите колеги – детските педагози, на които пожела да пазят духа на просвещението и с творчески сили и упоритост да преодоляват препятствията, които им поставя днешният ден. На родителите пожела да изискват най-доброто за децата си и да имат доверие към техните преподаватели, за да станат те успешни граждани на България.

Поздравление по повод началото на новата учебна година към децата, педагозите и присъстващите отправи кметът Ангел Геров. Той пожела успешна и изпълнена с игри работа в детското заведение. Тържеството завърши с програма на децата, подготвена специално за празничния и слънчев 15 септември.

РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ – ПИРДОП
Prev Post РАЙОННА СЛУЖБА „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ – ПИРДОП
В НАЙ-СТАРОТО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Next Post В НАЙ-СТАРОТО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Related Posts

Leave a Comment: