В КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Празник на четири вида спорт

  • 0
  • 101 преглеждания

Комплекс „Хармония“ в с. Челопеч на 22 февруари бе домакин на впечатляващ празник на духа и здравето, в който майсторство и умения в четири вида спорт показаха състезатели от клубовете по приложно колоездене, борба, карате и художествена гимнастика, които развиват дейност в общината.

Водещата на проявата Жанна Центовская от общинската администрация с настроение и по атрактивен начин представи отборите, които навлязоха в залата с маршови стъпки. Кметът на общината инж. Алекси Кесяков приветства младите спортисти, техните родители и жители на Челопеч, изпълнили всички места в спортното съоръжение. Той призова децата и учениците да се развиват и да печелят отличия на национални и международни състезания. Г-н Кесяков заяви, че в общината са създадени отлични условия за спортни занимания, което е предпоставка за постигане на множество успехи от младите състезатели. Кметът на общината изрази благодарности към треньорите и организаторите на проявата, за това, че са намерили най-подходящия начин да покажат какво са научили във времето, през което се подготвят спортистите. Състезателите са нашата гордост, подчерта той и пожела да постигнат високи резултати по своя път към златните медали и шампионските титли.

Първи своето майсторство пред публиката показаха състезателите по приложно колоездене, подготовката на които се води от Жанна Центовская. Тя насочи вниманието на присъстващите на спортния празник и към спазването на правилата за движение по улиците и пътищата, защото нейните възпитаници не само карат колело, а отлично познават ЗДП. Младите колоездачи демонстрираха на специално подготвената пътека как преминава едно състезание в техния спорт, а с позицията на регулировчик на треньора си, и как се преминава през кръстовище. Двама от тях – Георги и Пламен, показаха и специфичните си умения – да балансират с велосипеда без да докосват пода на залата.

Празникът бе полезен и занимателен и за публиката, тъй като водещата г-жа Центовская, разказа за появата на първите велосипеди в света, кога у нас се е създадено първото средство за придвижване на две колела, за конструирането на автомобилите и др. Проведена бе и анкета със зрителите, които получиха награди от общината за верните си отговори коя е родината на олимпийските игри, при разпознаването на спортовете, в които са постигнали успехи родни състезатели по лека атлетика, волейбол, борба, тенис на корт, футбол и др. Споменаването на световната и европейска шампионка от Челопеч Мария Оряшкова, даде знак за представянето на големия отбор по борба, ръководен от националния треньор Петър Дойнов. След кратка загрявка, неговите възпитаници демонстрираха уменията си в двата стила – свободна борба за момичета и неолимпийски стил, в който България е водеща сила в света, за момчетата. Този спорт учи на трудолюбие, лична отговорност, развива физически качества, които са полезни на човека през целия му живот.

Веднага след тях на килима в залата се изявиха бъдещите български златни момичета от отбора по художествена гимнастика на Челопеч, а после и младите каратисти от клуб „Будо“, със сенсей Добрин Иванов.

На финала на спортния празник Жанна Центовская призова родителите, ако техните наследници все още не са избрали спорта, в който да се подготвят и развиват, на това спортно шоу да са намерили своето бъдеще. През месец декември Община Челопеч ще излъчи най-добрите си спортисти и най-добър отбор за 2019 г., каза накрая тя.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Признателност към безсмъртието на Левски
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Признателност към безсмъртието на Левски
В ЧАВДАР  Съюзът на офицерите и сержантите организира безплатни профилактични прегледи
Next Post В ЧАВДАР Съюзът на офицерите и сержантите организира безплатни профилактични прегледи
Related Posts

Leave a Comment: