В КОПРИВЩИЦА Музиканти получиха награди за талант и творчество

  • 0
  • 109 преглеждания

На 20 април на историческия площад „20-ти Април“, където беше отбелязан денят обявяването на Априлското въстание в Копривщица, отправянето на първия изстрел срещу поробителите и 170-годишнината от рождението на Тодор Каблешков, проф. Пламен Павлов – председател на Фондация „Васил Левски“, награди учениците от СУ „Любен Каравелов“ за участието им в конкурса, обявен от Дирекция на музеите.

От духовия оркестър при учебното заведение, с ръководител Валентин Петков, бяха наградени Анастасия К. Иванова – от 11 клас, заела първо място със стихотворението си „За моята свобода“, публикувано в юбилейния вестник, посветен на юбилея на председателя на местния революционен комитет. В него на последната страница е и портретът на апостола на ученичката София Тороманова.

Младата поетеса рецитира отличеното си стихотворение от трибуната на Мавзолея на Априлци. Проф. Павлов награди и учениците от духовия оркестър Велимир Керемидчиев, Полина Тороманова, Данчо Гевезов, Нелина Орашъкова, Вельо Кесяков, Димитър Кривиралчев, Павел Меслеков и Георги Добрев.

ТИХОМИР МИЧЕВ ОТ СК „ПИРДОП 2000“  Явление в тениса на маса
Prev Post ТИХОМИР МИЧЕВ ОТ СК „ПИРДОП 2000“ Явление в тениса на маса
ЛАЗАРСКА ГРУПА ОТ ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА“ – СЕЛО ЧАВДАР  С песни и наричания благослови стопаните
Next Post ЛАЗАРСКА ГРУПА ОТ ЧИТАЛИЩЕ „НАДЕЖДА“ – СЕЛО ЧАВДАР С песни и наричания благослови стопаните
Related Posts

Leave a Comment: