ТИХОМИР МИЧЕВ ОТ СК „ПИРДОП 2000“ Явление в тениса на маса

  • 0
  • 145 преглеждания

Състезателят с непримирим спортен дух, така наричат в Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000“ Тихомир Мичев. Той е сред най-добрите с малката топка на зелената маса. Роден е на 10 март 1968 г. в Ботевград. Започва да се подготвя в тънкостите на тази игра още от малък под вещото ръководство на дългогодишния уважаван треньор Стальо Сталев. Талантът му се развива и не случайно стига до национално ниво през осемдесетте години. Защитава цветовете на Спортен клуб „Левски“, става младежки национал и вицешампион за състезатели до 21 години.

В последствие животът го изпраща в гр. Варна, където среща съпругата си и двамата имат едно прекрасно момиче. Занимава се с бизнес и логистика двадесет години с променлив успех. Съдбоносно решение за него след двете десетилетия състезателна пауза го връща отново към първата му любов – тениса на маса. Попада в една спортна зала случайно и някак като на шега започва да играе. Установява, че това е нещото, което му е липсвало досега в живота и решава да се посвети свободното си време на тениса на маса до край.

Продава магазин, бусове, автомобил и става треньор и състезател в гр. Варна. След 3 години е вече на отлично ниво и е забелязан от д-р Георги Георгиев, състезател и председател на Спортен клуб „Пирдоп 2000“. Между им протича искара и двамата се сприятеляват и Тихомир Мичев е поканен за първа ракета в клуба на гр. Пирдоп. Като състезател от отбора завоюва множество отличия и награди в последните години. Той е шампион на България за ветерани четири поредни години – от 2017 до 2020. Първи е Група „В“ на Държавното отборно първенство на страната през 2019 г. Печели второ място Група „Б“ за 2020 и 2021 година. В актива си има и десетки други награди. От клуба за него казват, че изключително много разчитат на спортния му дух и хъс за успех. През месец май предстои да се проведе индивидуално първенство по тенис на маса. И д-р Георгиев сподели, че с основание се очаква да постигне и пета поредна титла. Чарът и уменията му в спорта са вдъхновение за всички останалите състезатели от клуба, защото Тихомир Мичев освен отличен човек, е и явление в тениса на маса.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Честваха Деня на Първата пушка
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Честваха Деня на Първата пушка
В КОПРИВЩИЦА  Музиканти получиха награди за талант и творчество
Next Post В КОПРИВЩИЦА Музиканти получиха награди за талант и творчество
Related Posts

Leave a Comment: