В КОПРИВЩИЦА НА НОВА ГОДИНА Много хора в града – малко на площада

  • 0
  • 93 преглеждания

Новата 2021 година в Копривщица от мнозина жители и гости на града беше посрещната по по-различен начин. На историческия площад „20 Април“ по традиция се пали обреден огън – урбалка, както го наричат местните хора. Тази година възрожденския град бе изпълнен с много гости, но те не излязоха на площада.

Немалко от местните хора и от тези, които живеят в големите градове, но имат имоти в Копривщица и ги оживиха за празниците, бяха пред къщите, където посрещнаха встъпването в правата си на 2021-а година. Градът бе огласен от празнични фойерверки в продължение на повече от 20 минути. Със съвременните средства на общуване хората се поздравяваха с видеочатове и си пожелаваха най-вече да са здрави, а Новата година да е „спорна и присъствена“. Все пак, имаше и такива, които се заловиха на народното хоро в минутите след полунощ.

В първия ден площадът на Копривщица, когато се възпроизвежда и обичаят на пръстените, тази година остана пуст и празен. Кунка Петкова, собственик на ресторант и хотел в Копривщица, сподели в социалната мрежа: „Безумието на днешните дни! Празни почистени, дезинфекцирани ресторанти. Спазени всички мерки за безопасност. Вложения за нови дезинфекциращи съоръжения, хвърлени на вятъра средства. И хора, принудени да се хранят на улицата, по пейките, прави, с ръце и с храна, насложена в пластмасови кутии... Кой ще спечели и кой ще пострада от всичко това?... Честита Нова година!“.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Признателност към освободителите
Prev Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Признателност към освободителите
С ПРАЗНИЧНИ ИЛЮМИНАЦИИ  Посрещнахме 2021-ва – годината на надеждата за здраве
Next Post С ПРАЗНИЧНИ ИЛЮМИНАЦИИ Посрещнахме 2021-ва – годината на надеждата за здраве
Related Posts

Leave a Comment: