В КОПРИВЩИЦА Първолаци започнаха с игра първия учебен час

  • 0
  • 132 преглеждания

Вълнуващ и трогателен бе първият учебен час за най-малките ученици на СУ „Любен Каравелов“ във възрожденския град - първокласниците. За първи път родителите не бяха допуснати в класната стая, а станаха свидетели на тържеството отвън.

Христинка Ватахова, която посреща за първи път свои ученици, сподели, че заедно започват пътя си към науката и знанието с вяра и увереност. Другият педагог, който ще се занимава с малките ученици е Антония Брайкова. Елена Чумпова, която изпраща своя последен випуск като педагог, каза на първолаците, че от  тук започва тяхното приключение, което ще продължи цели 12 години. А сградата, в която влизат, е символ на знание и мъдрост, където ще научат защо листата на дърветата са зелени, за безкрайния Космос, за много животински видове, как се е появил човекът на земята. С „На добър час!“ тя им пожела да не се притесняват, когато вървят към нещо непознато с любопитство и настойчивост.

Приветствия и подаръци за първолаците поднесоха Бойка Дюлгярова – кмет на Община Копривщица,  Кунка Неделева – директор на Дирекция на музеите, Стоян Павлов – председател на читалищното настоятелство,  Мария Тороманова и Любомир Цеков от Общинския съвет на БСП, Кети Кирова, собственик на книжарница „Ирисите“.

Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Пенка Кривиралчева пожела на малчуганите да са здрави и успешни, а те колективно отговориха, че им харесва тяхната класна стая. Първият учебен час на малките ученици премина под формата на игра „Търсачи“, в  която на ябълково дърво и неговите плодове бяха поставени буквите на нашата азбука. Забавлявайки се, децата показаха първата буква на собственото си име, с което доказаха, че вече познават буквите. Часът завърши с вкусна пита и мед за малките първолаци и снимки за спомен.

В НАЙ-СТАРОТО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
Prev Post В НАЙ-СТАРОТО ПРОФЕСИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ В РЕГИОНА
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Училището остава винаги в сърцето
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Училището остава винаги в сърцето
Related Posts

Leave a Comment: