ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Училището остава винаги в сърцето

  • 0
  • 104 преглеждания

Празничното утро за откриване на новата учебна година в гр. Копривщица започна с химна на Република България в изпълнение на духовия оркестър на СУ „Любен Каралелов”. Гости на тържеството бяха кметът Бойка Дюлгярова, председателят на ОбС Любомир Цеков, председателят на настоятелството на читалище „Хаджи Ненчо Палавеев”, директорът на Дирекция на музеите, отец Богомил Читалов.

Под звуците на тържествен марш бе посрещнато училищното знаме, носено от дванадесетокластничката Биляна Зайкова. Нешка Кунчева, приветства дошлите на тържественото утро. Директорът Пенка Кривиралчева поздрави първолаците с „Добре дошли!” в  семейството копривщенското училище. На учениците, педагозите и родители пожела успешно овладяване на знанията, здраве и спокойствие. Тя подчерта, че в тази обстановка, причинена от коронавируса, трябва да се спазват предписанията на Районната здравна инспекция.

Кметът на общината Бойка Дюлгярова каза в приветствието си към колектива на учебното заведение и присъстващите родители, че този ден е различен от всички други празници, защото, независимо дали си още в училище или отдавна си затворил вратата му зад себе си, трепетът, смисълът и важността на 15 септември винаги остават в сърцето. Тя пожела на всички спокойствие и увереност. Поздравителен адрес от местното читалище към учениците и педагозите поднесе артистичният секретар на културната институция Димитър Кунчев. Обявени бяха получените поздравителни адреси от Милена Атанасова, председател на комисията по образование в Народното събрание, инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед” АД, Росица Иванова – началник на РУО – София регион и издателствата „Просвета” и „Анубис”.

Отец Богомил отслужи тържествен молебен и благослови учители и ученици. Интересна и вълнуваща бе литературно-музикалната програма на учениците от 3 клас на педагожката Мария Паралеева. След тържественото утро учениците се отправиха към класните си стаи за провеждане на първия час.

В КОПРИВЩИЦА Първолаци започнаха с игра първия учебен час
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Първолаци започнаха с игра първия учебен час
НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО  Трета на маратона в Кюстендил
Next Post НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Трета на маратона в Кюстендил
Related Posts

Leave a Comment: