В КОПРИВЩИЦА Топъл обяд за петдесет жители на града

  • 0
  • 109 преглеждания

От 4 май до 19 юни  петдесет копривщенци ще получават топъл обяд в дома си.  Храната ще бъде приготвяна от общинското звено „Домашен социален патронаж“. Право на  услуга имат граждани с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето в което са поставени под задължителна карантина. От тази възможност ще се възползват още уязвими жители на възрожденския град, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, за да се грижат за тях в условията на извънредно положение.

Топъл обяд ще се предоставя и на хората, които не са в състояние да си осигурят прехраната поради възрастта си. Както и тези с трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности за храна. Хората от целевата група могат да заявят закупуване на хранителни продукти и стоки от първа необходимост.

През миналия месец април общинската администрация кандидатства с проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Копривщица“, а договорът за финансиране беше подписан на 22  април. По програмата „Целево подпомагане с топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“ със средства от националния бюджет, чрез Агенцията за социално подпомагане, ще бъдат подкрепени уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация, са в затруднение сами да осигуряват прехраната си.

В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА
Prev Post В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА
Колективен имунитет ще ни предпази от Ковид-19
Next Post Колективен имунитет ще ни предпази от Ковид-19
Related Posts

Leave a Comment: