В КОПРИВЩИЦА Заплащането на таксите за паркиране на автомобили вече и с СМС

  • 0
  • 195 преглеждания

През отминаващото си лято Община Копривщица определи и маркира местата за паркиране из целия град. Работниците от отдел „Паркинги и гаражи“ към Общинското предприятие „Копривщица“ таксуват паркираните на определените места автомобили, но има и обекти за закупуване на талони за паркиране.

От месец август заработи и есемес паркирането в определените за това зони. Според поставените табели паркоместата в тях за платено паркиране в рамките на цялата седмица са за времето от 8:00 до 18:00 часа. За престой от един час се заплаща 1.50 лв. За едно денонощие таксата е 6.00 лв. В три обекта във възрожденския град гостите му могат да закупят талони за паркиране – в магазина на бул. „Хаджи Ненчо Палавеев“ № 84, общинския Жив музей на бул. „Хаджи Ненчо Палавеев“ № 78 и в паркинга, който е в северната част на Копривщица, откъдето се влиза по отсечката от Подбалканския път.

Някои хотелиери и ресторантьори са заплатили наем за паркоместата пред обектите си, но други все още не са сторили това. През активния туристически сезон жители на Копривщица се жалваха за неправомерно паркирани коли, но и работещите в „Паркинги и гаражи“ не можеха да събират такси на неправомерно паркиралите шофьори, защото там няма поставен съответния знак.

Особено тревожно е, че улиците на града са тесни и спрелите на тях леки и други автомобили затрудняват движението както на пешеходци, така и на останалите превозни средства.

178 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ  Той се посвети на Отечеството
Prev Post 178 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ Той се посвети на Отечеството
В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА  Увереност за преодоляване на предизвикателствата през учебната година
Next Post В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА Увереност за преодоляване на предизвикателствата през учебната година
Related Posts

Leave a Comment: