В МБАЛ – ПИРДОП Празник за малките пациенти в Деня на детето

  • 0
  • 113 преглеждания

Ръководството на МБАЛ – Пирдоп и колективът на детското отделение при лечебното заведение организираха на 1 юни вълнуващ празник за малките си пациенти по повод Деня на детето. Идеята за тържеството, на което присъстваха кметовете на Пирдоп Ангел Геров, на Челопеч – инж. Алекси Кесяков, на Чавдар – Пенчо Геров, председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова, административният директор на „Елаците-Мед“ инж. София Торолова, зам.-кметът Вера Бойчева, инж. Иван Велин – управител на „Транс Билд“, Дамян Ненов – на „Олопласт“, работещи в стационара и родители, е на педиатрите, които работят в отделението.

Празникът е и за да се зарадват децата, които са хоспитализирани, както и  тези, на работещите в МБАЛ, поясни началникът на административния отдел на болницата Цанна Димитрова. Седем деца се лекуват от тримата педиатри, които се грижат за тяхното здраве – д-р Маргарита Гетова, д-р Цветана Джурова и д-р Насурла.

Проявата имаше и благотворителна цел, като в специална запечатана кутия всеки можеше да пусне средства, с които да се помогне за закупуване на нужни на отделението електрически уреди и специална везна, с които да се улесни обслужването или диагностицирането на малките пациенти и бебетата. В подкрепа на намеренията на ръководството на лечебното заведение се отзоваха кметовете на общините, присъстващи на тържеството, както и някои от гостите. А инж. София Торолова заяви, че нужният за отделението бойлер ще бъде осигурен и монтиран на мястото му от „Елаците-Мед“.

Изпълнителният директор на МБАЛ д-р Маргарита Гетова поздрави децата с техния празник. Поводът, който ни събира е най-слънчевият, най-лъчезарният ден в годината, защото е посветен децата, тези, които ни карат да посрещаме всяка сутрин с оптимизъм и надежда, каза д-р Гетова. Тя благодари на гостите – благодетели, за проявената от тях загриженост подкрепа на лечебното заведение. Отправи признание и към специалистите от отделението, които се грижат за малките си пациенти.

Кметът Ангел Геров също честити Деня на детето на присъстващите на тържеството, благодари на медицинските специалисти, които се грижат за здравето на децата от целия регион. Той увери, че представителите на местната власт полагат грижи МБАЛ – Пирдоп да предлага на болни и пациенти качествено здравно обслужване. 

С усмивка и поздрав към малките си приятели, които лекува, се обърна и д-р Насурла. Той ги зарадва с подаръци, които поднесе на своите пациенти. Подаръци за децата имаше и от членовете на Българския младежки червен кръст – Пирдоп с ръководител м. с. Пенка Карамихова. От името на всички тях поздрави отправи Габриела Крайчева, която после поднесе на всяко лакомства. С песни ги зарадваха както младите червенокръстци, така и специалните гости на детския празник – Вокална група „Средногорски звън“ – Челопеч.

За пациентите на детското отделение на МБАЛ и за всички деца, които участваха в тържеството, имаше и голяма торта, осигурена от ръководството на болницата.       

ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“  Събра бизнеса на конференция за споделените ценности
Prev Post ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Събра бизнеса на конференция за споделените ценности
ОБЩИНИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО  Участваха в инициативата „Да почистим България за един ден“
Next Post ОБЩИНИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Участваха в инициативата „Да почистим България за един ден“
Related Posts

Leave a Comment: