В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” НАД СЕЛО ЧАВДАР

  • 0
  • 91 преглеждания

Музикален център „Феникс Мюзик” проведе концерт на възпитаниците си

На 20 юни на естрадата в комплекс „Св. Петка” над село Чавдар Музикален център „Феникс Мюзик 2012” от София, в сътрудничество с кмета на Община Чавдар Григор Даулов, проведе годишния концерт на учениците от музикалните школи от столицата и град Пирдоп.

Гости на спектакъла бяха кметът на Община Чавдар г-н Даулов, Вера Павлова и Мария Томева, представители на Народно читалище „Напредък” в град Пирдоп. На събитието присъстваха деца, родители и близки на посещаващи школите на музикалния център, който от няколко години развива успешна творческа дейност в района на Средногорието.

Въпреки по-малкото време за подготовката на концерта заради пандемията, благодарение на сериозното отношение на всички преподаватели и ученици в школите, учебната година в Музикален център „Феникс Мюзик” завърши успешно. Адмирации за положените усилия младите таланти получиха от преподавателите Николай Пефев на пиано, Милен Джуров на китара и Илияна Василева по поп и джаз пеене.

В програмата на годишния концерт, продължила повече от час и половина, взеха участие всички обучаващи се в трите школи, които свириха и пяха песни от национални и чужди автори и изпълнители. Сред тях бяха класически и съвременни композиции, които имат трайна диря в световната музикална история.

Децата изпълниха множество произведения на пиано и китара и съвсем заслужено бяха възнаградени с аплодисменти. Най-много адмирации имаше за изпълнителите на поп и джаз песни Мирена Василева и Божидара Георгиева от село Чавдар, както и за Цончо Гешев.

На финала на годишния концерт на школите на Музикален център „Феникс Мюзик”, приветствие към участниците, техните родители и гости на празника, поднесоха кметът на Община Чавдар Григор Даулов и директорът на центъра Хриска Кожухарова. Те имаха честта да връчат свидетелствата за успешното завършване на школите от децата през сезон 2019 – 2020 година.

В края на спектакъла всички си направиха обща снимка за спомен от събитието. Преподавателите получиха букети цветя в знак на благодарност от своите възпитаници и техните родители. Денят завърши със забавления в местността „Св. Петка”.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОПРИВЩИЦА ЛЮБОМИР ЦЕКОВ:
Prev Post ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОПРИВЩИЦА ЛЮБОМИР ЦЕКОВ:
Струва си да си добър – посланието на участниците в конкурса „Силата на доброто“
Next Post Струва си да си добър – посланието на участниците в конкурса „Силата на доброто“
Related Posts

Leave a Comment: