В МИРКОВО Беседа пред възрастни хора за здравословно хранене

  • 0
  • 131 преглеждания

На 13 март в Пенсионерски клуб „Здравец” в Мирково беше проведена здравна беседа. Мероприятието беше осъществено по идея на Областния съвет на БЧК – София под мотото „Консултиране по принципи на здравословното хранене”. Презентацията по темата, във връзка с Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, направи Главен специалист към Обл.С на БЧК Диана Андреева.

Присъстващите на беседата хора от третата възраст от селото бяха запознати подробно с принципите за здравословно хранене и избора на най-правилния хранителен режим за човешкия организъм. Липсата на здравословен режим на хранене и обездвижването водят до редица тежки заболявания, сред които на първо място са  диабетът и сърдечно-съдовите заболявания.

За всички, които се интересуват от своето здраве, бяха раздадени нагледни материали, включващи плакати и тематични листовки. След презентацията срещата продължи в неформална обстановка.  Лекторът Диана Андреева отбеляза, че сред присъстващите тя вижда възрастни хора, които знаят как да живеят и как да се хранят здравословно.

Гостуването на представителя на Обл.С на БЧК предшества инициативата на организацията по раздаване на храни за крайно нуждаещите се, която ще стартира през месец април.

ВОЛЕЙБОЛНИЯТ ОТБОР ОТ ПИРДОП ПРИ КАДЕТИТЕ  Сред най-добрите в страната
Prev Post ВОЛЕЙБОЛНИЯТ ОТБОР ОТ ПИРДОП ПРИ КАДЕТИТЕ Сред най-добрите в страната
Next Post ЕЛАЦИТЕ–МЕД АД И ГЕОТЕХМИН ООД ОБЯВЯВАТ РЕГИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС
Related Posts

Leave a Comment: