ВОЛЕЙБОЛНИЯТ ОТБОР ОТ ПИРДОП ПРИ КАДЕТИТЕ Сред най-добрите в страната

  • 0
  • 55 преглеждания

Усилията и постоянството в работата на преподавателя по физическа култура и треньор по волейбол в СУ „Саво Савов“ – Пирдоп Теодор Колев, упоритият труд в тренировките на неговите възпитаници дадоха отличен резултат. Тимът на кадетите на гимназията извоюва правото си да се нареди сред най-силните тимове в тази възраст в страната.

На 10 и 11 февруари в Ихтиман се състоя последният турнир преди да се отсеят най-добрите отбори в страната, за радост на почитателите на волейболната игра, момчета на Пирдоп със своята страхотна игра и здрави нерви, се представиха отлично, не пести емоциите си и удовлетворението от постигнатото г-н Колев. Ръководеният от него тим победи и в двете срещи, а преди това спечели и областното първенство и междуобластното в Перник. „Така след 10 години упорит труд спортистите ни отново имат възможност да мерят сили с отбори от калибъра на ЦСКА и „Левски“ – казва той. – Не мога да не отчета лидерските качества на Стефан Стефанов, Ценомир Иванов, които се утвърждават като едни от най-добрите на своя пост, на Николай Иванов, който се превръща в един изкусен диригент, на Петрослав, Виктор, Алек и Ники Геров за сърцатата игра и, разбира се, на другите момчета, които помагаха, с каквото могат“.

Успехите не идват случайно. С президента на клуба Елисавета Джурова в последните две години са предприети редица промени в организацията на работата и подготовката на съставите, които Теодор Колев ръководи. Това позволява те да се развиват по-целенасочено, създават се и по-добри условия  за тренировки и провеждане на срещите.

„Този успех се дължи и на хората, които винаги ни помагат от „Аурубис България“, „Елаците-Мед“ и на директора на училището г-н Четьов, без когото едва ли щеше да има отбор сега, на кмета г-н Ангел Геров, който се е ангажирал и да се преобрази спортната зала, за да може да тренираме и събираме повече публика, - казва Теодор Колев. – Защото нашият град е волейболен и обича този спорт“.

Треньорът пожела своите състезатели да са здрави и да продължават все така да се трудят и да печелят страхотни победи, за радост на местната волейболна публика.

В СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП

 Аеробик предизвикателство

В салона на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, където се провеждат часовете по физкултура и различни спортни инициативи, на 13 март се проведе необичайно състезание.

По идея на учениците от 10 а клас в училището имаше Ден на предизвикателството. Тя се зародила в часовете за изучаване народни хора, като младежите предложили да се включат в тях и упражнения по аеробика. А заедно с това решили да предизвикат своите връстници и приятели от другите класове на състезание – кой ще издържи на заниманията по този спорт в продължение на 45 минути.

Под музиката на подходящи мелодии, девойки и младежи от класа показваха на включилите с в Деня на предизвикателството над тридесет ученици от различни възрасти, стъпки и упражнения от спорта аеробика. А за тези, които не се откажат до края на контролното време – имаше специална награда – торта.

След старта и засичане на времето от преподавателя Теодор Колев, надпреварата и предизвикателството започна. Получи страхотна битка на дух, воля и издръжливост. Учениците от 10 а клас положиха максимум от своите усилия, за да да откажат участниците от състезанието, защото регламентът му предвиждаше, ако никой не издържи в тези 45 минути на темпото и упражненията, наградата остава за тях.

И постепенно един след друг,като се започна много скоро след началото, отделни участници в Деня на предизвикателството, започнаха да се отказват и да напускат редиците на спортуващите. До края обаче издържаха Християн Стефанов от 11 а клас и един от най-малките участници – Станимир Кочев от 5 а клас. Двамата си разделиха вкусната награда.

ПЪРВА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ  Европа и столицата на Средногорието – град Пирдоп
Prev Post ПЪРВА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ Европа и столицата на Средногорието – град Пирдоп
В МИРКОВО  Беседа пред възрастни хора за здравословно хранене
Next Post В МИРКОВО Беседа пред възрастни хора за здравословно хранене
Related Posts

Leave a Comment: