В НУ „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ – ПИРДОП Състезание по майсторско управление на велосипед

  • 0
  • 96 преглеждания

За поредна година в НУ „Т. Г. Влайков” - Пирдоп се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. На площадката за обучение по безопасно движение по пътищата в двора на учебното заведение своето умение с това популярно и обичано от децата превозно средство, на 26 април показаха ученици от четвърти клас, а техните изяви бяха наблюдавани от директора на училището Трънка Николова, инспектор Моника Георгиева от Детска педагогическа стая при РПУ – Пирдоп, районният инспектор Ивайло Кирилов и пътния полицай Атанас Атанасов, както и от педагози и родители на велосипедистите.

Състезанието премина в два кръга, като в първия – на 25 април, учениците решаваха тест по правилата за движение по пътищата. Педагогът Неца Иванова, която бе главен организатор на състезанието, сподели, че въпросите са били трудни, но децата са се справили много добре, сред всички явили се на теста се е откроил Мартин Николаев Кубански.

Във втория кръг състезателите трябваше да преминат през много препятствия под зоркия поглед на строгите съдии – техните преподаватели в училището. Колоездачите с нетърпение очакваха да се качат на велосипедите си и да покажат как умело въртят педалите и да получат най-малко наказателни точки. Не всички успяха да се справят успешно с изпитанията, каза г-жа Иванова, но най-добрите от тях заслужиха грамоти и предметни награди.

При момчетата на първо място се класира Мартин Николаев Кубански от 4 „В“ клас, следван  от Виктор Василев Кънчев от 4 „Б“ и Васил Илиев Стефанов от 4 „А“ клас. Най-добра от момичетата бе Кристина Радославова от 4 „А“ клас, която убедително спечели първото място, следвана от Мария Стефанова Алипиева и Камелия Георгиева Лещарова, и двете от 4 „Б“ клас.

Наградите на победителите връчиха инспектор Моника Георгиева и районният инспектор Ивайло Кирилов от  РУ  на МВР в гр. Пирдоп.

В РАЙОННИЯ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КРОС – ЧЕЛОПЕЧ  Най-много купи спечелиха домакините
Prev Post В РАЙОННИЯ ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КРОС – ЧЕЛОПЕЧ Най-много купи спечелиха домакините
ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“  Подкрепиха иновативни проекти на млади предприемачи
Next Post ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ И ФОНДАЦИЯ „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ Подкрепиха иновативни проекти на млади предприемачи
Related Posts

Leave a Comment: