В ОБЩИНА АНТОН Почит към патрона на храма

  • 0
  • 118 преглеждания

На 20 юли храм „Свети Пророк Илия“ в село Антон отбеляза патронния си празник. Тържествената света литургия бе отслужена от архиерейския наместник на Пирдопска духовна епархия отец Йоан от село Смолско, в съслужие с предстоятеля на храма отец хаджи Недко Бръмбаров.

В храма по време на службата присъства кметът на общината Андрей Симов, който запали свещ за здравето на жителите на селото. Г-н Симов заяви, че местната власт е оказала помощ на църковното настоятелство по отбелязването на Деня на Свети Илия и приготвянето на традиционния жертвен курбан. Кметът Андрей Симов отправи пожелания за здраве и благополучие на жителите на село Антон, и да не се забравят традициите, които сплотяват хората, семействата и ги обединяват в полза и за развитието на общината.

Курбан от четири овце, едната от които е дарение за празника на храма от именника Илия Медаров от гр. Златица, бе приготвен от майстора на вкусните гозби Цветанка Байловска и нейни помощници. След като апетитното и ароматно ястие бе готово, водосвет и освещаване на курбана извършиха отец Йоан и отец хаджи Недко. След което той бе раздаден на посетители на църквата, дошли в празничния ден да се черкуват и да си запалят по свещица за свое и на близките си здраве и благополучие.

НА „ЕЛЕНСКО“  Тържествена литургия в чест на Свети Пророк Илия
Prev Post НА „ЕЛЕНСКО“ Тържествена литургия в чест на Свети Пророк Илия
РОДОЛЮБЦИ ОТ ДЕВЕТ КЛУБА „ТРАДИЦИЯ“  Проведоха пето хайдушко сборище на границата на две общини
Next Post РОДОЛЮБЦИ ОТ ДЕВЕТ КЛУБА „ТРАДИЦИЯ“ Проведоха пето хайдушко сборище на границата на две общини
Related Posts

Leave a Comment: